GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 18/04/2018

Terra i Taula incorpora cinc nous membres

La periodista Ruth Troyano és la padrina de la nova temporada del col·lectiu

Ara
2 min
Terra i Taula incorpora cinc nous membres

El VendrellDos viticultors, un flequer, un elaborador d’oli i melmelades i una recol·lectora i elaboradora de productes silvestres són els nous membres de la unió de productors i cuiners del Baix Penedès Terra i Taula. Les noves incorporacions es van presentar el 10 d’abril durant la celebració del cinquè aniversari a l’Espai Entrevinyes del Celler Avgvsvts Forvm, a Sant Vicenç de Calders (el Vendrell), amb una degustació gastronòmica en què es van poder tastar els productes dels nous membres amb un maridatge de vins dels cellers del col·lectiu, i l’acompanyament musical de Jazzul. Terra i Taula inicia d’aquesta manera el seu sisè any d’activitat amb l’apadrinament de la periodista especialitzada en enologia Ruth Troyano.

Pere Lluch, amb el seu celler Un Sol Cel, és un dels nous viticultors de Terra i Taula. Nascut l’any 1967 al Vendrell, dins d’una família d’agricultors, el projecte Un Sol Cel comença sense celler el 2012, vinificant el seu raïm xarel·lo de vinyes pròpies del pla de Mar en diferents cellers. El 2016 aconsegueix tenir el seu propi celler a les Peces (Albinyana), on comença a vinificar les diferents varietats, que cultiva amb més tranquil·litat

L’altre nou viticultor, Josep Maria Rosell, nascut el 1984, és tècnic enòleg i viticultor. És la cinquena generació d’una família de viticultors. L’any 2010 va començar a vinificar el raïm amb què tota la seva família ha estat treballant tants anys a Santa Oliva. Naixia Finca Mas Perdut, un projecte al qual el 2015 es va afegir la seva parella, Rebeca Ollé, tècnica enòloga. Elaboren vins donant-los un sentit especial, fusionant el terrer on estan situades les seves vinyes amb el caràcter d’ells mateixos.

Josep Guasch, de Llorenç del Penedès, ve d’una família lligada a la terra. Fa 25 anys va plantar oliveres amb el seu pare i fa cinc anys va crear una marca, Verol, amb la intenció de donar un valor afegit a la feina. Va decidir fer l’obrador per elaborar olives arbequines en conserva i melmelades i gelees. Les melmelades de seguida han format part del projecte sobretot gràcies a l’amistat amb gent del Pla de Manlleu (Aiguamúrcia) que li faciliten la cessió dels abundosos fruits silvestres de les seves finques ecològiques, de les quals fa una recol·lecció silvestre i manual.

Soraia Capdevila està al capdavant de Trucap, una empresa instal·lada al Montmell que es dedica principalment a la recol·lecció, manipulació i posterior distribució al sector de la restauració principalment de productes silvestres com són la tòfona i els bolets. L’empresa va ser fundada a partir d’una tradició familiar que es remunta a tres generacions de truficultors i boletaires de l’Alt Urgell.

Finalment, Jaume Ribas, de 47 anys, és la novena generació de forners de Cal Badejo, una fleca que data del 1793 i que sempre ha estat ubicada al cor del Vendrell. Va aprendre l’ofici del seu pare de manera natural: en va agafar el relleu definitiu el 2003 arran de la seva mort. Montse Vidal es va casar amb el Jaume el 1997 i amb el canvi de segle va entrar a formar part de Cal Badejo. Conscienciats sobre els productes més naturals i unes primeres matèries més cuidades, han adquirit nous coneixements i noves tècniques que els permeten millorar constantment l’elaboració dels seus productes.

stats