CULTURA

Visites guiades al patrimoni de Vandellòs i l’Hospitalet

L’estiu és un bon moment per conèixer el patrimoni històric i cultural de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a través de les nou visites guiades, fins al 8 setembre, que ha organitzat l’Ajuntament. Sis estan adreçades al públic general, i tres a les famílies. Són dues més que els anys anteriors.

Pel que fa a les visites guiades dirigides a les famílies, n’hi haurà dues amb format de gimcana, recomanades per a nens d’entre 6 i 12 anys: una a l’Hospital del Coll de Balaguer, on es mostrarà el centre de visitants, situat dins dels murs d’aquest antic hospital fortalesa del segle XIV; i, com a novetat, una altra al Poblat Hifrensa, l’última colònia industrial de Catalunya, que va construir l’arquitecte Antonio Bonet Castellana a principis dels anys 70 per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear. Una experiència diferent s’oferirà a les famílies amb la nova proposta Quan el passat reviu: Castelló i el Molí de l’Oli de Vandellòs, una visita guiada al Centre d’Interpretació de l’Oli de Vandellòs que inclou un tast d’oli i un taller d’olis aromàtics; i un seguit de tallers d’oficis antics al poble medieval de Castelló.

Les visites guiades programades per al públic general són: a l’Hospital del Coll de Balaguer (n’hi ha unes per la tarda i d’altres de nocturnes, amb tast de vins inclòs al pas de ronda de l’hospital), al poblat Hifrensa, a les fortificacions de la Guerra Civil que va construir l’exèrcit republicà per evitar l’entrada de l’exèrcit nacional al Coll de Balaguer i, com a novetat, a la Cova del Gat i a l’Hospitalet de l’Infant vist des del mar. En la visita guiada La Cova del Gat: la pesca a l’Hospitalet de l’Infant, es farà un itinerari a peu pel passeig marítim de l’Hospitalet de l’Infant, i en la visita L’Hospitalet de l’Infant vist des del mar es proposarà un recorregut amb barca des del port esportiu pel litoral fins a l’illot del Torn.

El + vist

El + comentat