Els clics de Playmobil tornen per desè any a Montblanc

Clickània es podrà visitar a l’antiga església de Sant Francesc el 12, 13, 14, 15, 21 i 22 d’octubre

El festival de clics de Playmobil Clickània, que enguany arriba a la desena edició, s’ha convertit en el segon moment de l’any amb més nombre de visitants a Montblanc després de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. En aquesta desena edició, Clickània es podrà visitar a l’antiga església de Sant Francesc durant sis dies: el 12, 13, 14, 15, 21 i 22 d’octubre.

Una combinació d’exposicions, punts de venda especialitzats, activitats paral·leles i molt variades, i la participació directa del públic amb concursos i tallers en un ampli espai del recinte històric de Montblanc, tot plegat perquè els visitants passegin per carrers i places i gaudeixin d’una de les viles medievals més ben conservades de Catalunya.

Per respondre millor a les necessitats dels visitants i especialment per garantir la seva comoditat, el festival agafa dos caps de setmana i està adreçat als aficionats i col·leccionistes de clics de Playmobil, però també a curiosos. Està pensat per als que volen gaudir d’una exposició original i curiosa i també adquirir peces singulars.

Novetats d’enguany

El taller de miniatures, a càrrec de Carla Olivares, que es farà a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc, és una de les novetats d’enguany. Consisteix en la creació de diferents peces en miniatura, fetes amb argila polimèrica, que representaran pa i brioixeria de forma molt realista. Al final del taller cadascú podrà emportar-se a casa les peces que haurà fet. També cal destacar l’exposició i demostració de maquetisme a la sala de Corts del claustre de Sant Francesc, a càrrec de José Luis Cardós. Es podrà veure una maqueta lineal a escala 0 (1/45) amb trens de funcionament automàtic. El públic assistent pot conèixer el procés de construcció d’una maqueta i veure demostracions pràctiques de construcció de diorames amb diferents materials de la mà del seu autor.

Durant dos caps de setmana els visitants podran gaudir a l’Antic Hospital de Santa Magdalena de l’exposició dels muntatges dels aficionats que participen en el concurs de diorames.

Buscant el clic amagat

En els aparadors de quinze botigues del nucli històric de Montblanc s’amaguen uns clics que haureu de trobar. Amb l’entrada us donaran la butlleta de participació amb la ubicació de les botigues i les imatges de les figures, i un cop omplerta la podreu dipositar a l’urna de la taula d’informació. Cada dia 15 minuts abans del tancament es farà un sorteig entre els encertants. Cal dipositar la butlleta a l’urna de la taula d’informació.

A més, al pati central del claustre de Sant Francesc hi haurà instal·lada una àrea de joc a càrrec del càmping Serra de Prades. Pels carrers i places de Montblanc, a partir de les sis de la tarda, hi haurà l’actuació del grup Small River Brass Band. El diumenge 15 a les 12.00 hores, Cercavila amb la Cucafera, l’Àliga i el Drac, acompanyats pels grallers de Montblanc, i el diumenge 22, a les 12.00 hores, Cercavila amb la Mulasseta, l’Aligot i el Drac petit, acompanyats pels grallers de cadascuna de les colles.

Més continguts de

El + vist

El + comentat