MÚSICA
Camp de Tarragona 17/06/2021

La millor guitarra es troba a l’Hospitalet de l’Infant

Del 21 al 25 de juliol se celebrarà la quarta edició del festival dedicat a l’instrument

ARA
2 min
La guitarrista local Anabel Montesinos actuarà en aquest festival.

L’hospitalet De L’infantL’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest estiu el IV Festival Internacional de Guitarra, que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va haver d’ajornar l’any passat a causa de la pandèmia de coronavirus. L’esdeveniment se celebrarà del 21 al 25 de juliol al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, amb les mesures sanitàries necessàries per garantir la seguretat de tothom.

La quarta edició s’afegirà als actes internacionals d’homenatge a la figura de l’argentí Astor Piazzolla, un dels compositors més importants de tango d’arreu del món, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. L’encarregat de retre-li homenatge serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món, en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorelli.

Aquests dos artistes reconeguts no seran els únics que hi actuaran. Altres músics destacats que participaran en el festival són el Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll; el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca; Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera) com a Duo Becerra-Serra; Montserrat Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra) com a Duo Seró-Herraiz; Carola Cuypers (saxòfon) i Enrique M. Lop (guitarra) com a Duo Cuypers-Lop; i la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant Anabel Montesinos.

Dos tallers

A més de concerts, hi haurà dos tallers: un per al públic infantil sobre el conte titulat La guitarra màgica ; i un altre per a tots els públics i interactiu, de soundpainting, a càrrec del Col·lectiu Free’t i del guitarrista israelià Yeonathan Shachar. També hi haurà una exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón; i una conferència de Bernardo Rambeaud titulada Tópicos y figuras retóricas en la música de Fernando Sor.

stats