Els més valents se citen a l’Eternal Running Els Pallaresos

Caminar sobre fang, recórrer un circuit de neumàtics o travessar unes arenes movedisses són alguns dels obstacles que hauran de superar els participants a l’Eternal Running Els Pallaresos el cap de setmana del 30 de juny i l’1 de juliol. El municipi del Tarragonès serà la seu per segon any consecutiu de la popular cursa d’obstacles, després de l’èxit de l’edició anterior, en la qual van participar més de 2.000 persones. La previsió de l’organització és arribar aquest any als 5.000 inscrits, a part dels acompanyants i voluntaris, que incrementarien la xifra a unes 6.700 persones. Així doncs, entre participants i voluntaris aquesta localitat del Tarragonès doblarà -o fins i tot pot arribar a triplicar- la seva població, que és de 4.800 habitants.

Novetat: una cursa infantil

Aquesta cita esportiva estarà formada per la cursa principal de 10 quilòmetres el diumenge, amb una durada d’unes 3 hores i 80 obstacles. Tots els participants que superin els originals obstacles plantejats per Eternal Running rebran el títol d’“invencible”. La nit anterior, dissabte, tindrà lloc la cursa nocturna de menys nivell, però amb l’encant de la nit: seran 5 quilòmetres amb 40 obstacles. Les novetats d’aquest any seran una cursa infantil, de 3 a 14 anys, amb obstacles adaptats segons l’edat dels participants i que podran fer en companyia dels progenitors o familiars, i l’estrena de dos obstacles nous per a les curses d’adults.

A més, durant el cap de setmana se sortejaran diversos premis i les curses comptaran amb la participació de famosos, com és el cas del cantant Mikel Erentxun, que actuarà en concert el dissabte 30 de juny i està previst que participi en la cursa d’obstacles programada per diumenge. Es podrien veure altres cares conegudes. Les inscripcions es poden fer a través del web d’Eternal Running per a les tres curses fins al 29 de juny, el dia abans de l’esdeveniment, amb un preu a partir dels 30 euros. Cinc euros de la inscripció es destinen a la Fundació Invencible, que porta a terme projectes per lluitar contra el càncer infantil i l’Alzheimer en diverses parts del món, com Costa Rica, l’Amazones, les Filipines o diversos llocs de l’Àfrica, com Uganda.

“AMB AQUESTA PROVA SITUEM EL POBLE DELS PALLARESOS AL MAPA”

El calendari del 13è Circuit Mundial Eternal Running-Invencible va començar a Uganda al mes de febrer i acabarà al desembre a la Xina. Seran 26 proves que passaran per països com els Estats Units i Tanzània, tot i que la majoria se celebren a la península Ibèrica. Algunes d’aquestes proves són nocturnes o dirigides a menors. Als Pallaresos s’hi celebren les tres categories: diürna, nocturna i infantil.

Esdeveniments com aquest “situen els Pallaresos al mapa”, afirma l’alcalde del municipi, Josep Maria Nolla: “Volem fer dels Pallaresos una referència de l’esport i de la vida a l’aire lliure, volem transmetre valors positius”. Per la seva banda, el regidor d’Esports i Hisenda, Toni Tenorio, explica que Eternal Running “és una marca solidària”. “Estem orgullosos que l’any passat sortís bé. Repetim per millorar-la i esperem que arribi a més llocs”, diu. L’any passat va ser el primer cop que es va fer amb el nou format de cursa a les comarques de Tarragona una prova d’aquestes característiques, i arriba per quedar-se fixa en el calendari anual dels amants de la diversió i de l’esport.

“El retorn econòmic de l’Eternal Running és important i no representa, a hores d’ara, una despesa important per al consistori, atenent que la inversió i la col·laboració privades aconsegueixen que la partida pressupostària per a aquest esdeveniment no es dispari”, assenyala el regidor d’Esports, Toni Tenorio, que també és l’encarregat de l’àrea d’Hisenda. La majoria dels participants en la cursa pernocten en els municipis pròxims als Pallaresos. Les inscripcions -per via telemàtica- estan obertes fins un dia abans de la cursa. “Que ningú es preocupi per l’aparcament, perquè és un tema que està sobradament resolt”, recorda l’alcalde.

Prop del 30% dels participants són de la demarcació de Tarragona i al voltant del 40% venen de fora de Catalunya. “Pel que fa a la convivència al poble durant aquesta cita, la cursa té molt bona acollida entre els veïns, i inconvenients com el trànsit o l’adequació de les zones d’obstacles se solucionen amb facilitat, així com l’impacte ambiental un cop s’acaba la cursa, que en pocs dies desapareix”, apunta l’alcalde. Tenorio assenyala que molts dels voluntaris l’any passat en l’organització seran aquest any participants de la prova.

Més continguts de

El + vist

El + comentat