PLATGES

El transport públic deixa d'arribar a ses Covetes

TIB trasllada la parada i l'Ajuntament admet que enguany no hi haurà solució a la manca d'aparcament

L'Ajuntament de Campos admet que no hi haurà cap solució a la manca d'aparcament al nucli de ses Covetes amb vista a aquest estiu. Ho fa després de les eleccions municipals i després que ja no sigui possible anar al nucli costaner sense pagar aparcament. La limitació de l'accés a vehicles de més de 3,5 tones ha provocat un canvi en la ruta dels autocars públics, i les línies L515 Palma-sa Ràpita-Campos i L530 Palma-es Trenc han deixat de tenir-hi parada. Aquesta s'ha traslladat al Club Nàutic de sa Ràpita, des del 5 de juny. Així ho han confirmat des del Consorci de Transports de Mallorca, que també féu l'avís a la seva web.

"És un tema que sobrepassa les nostres competències", ha dit el batle de Campos, Sebastià Sagreras. Per habilitar un aparcament legal al nucli costaner, aquest hauria de ser públic. Per arribar a aquest punt, cal una modificació de les Normes Subsidiàries i l'expropiació de terrenys per part del Consistori. Dos tràmits llargs. També s'han proposat altres solucions, com un bus llançadora des de Campos, però no se n'ha posat cap en marxa.

Els comerciants, farts

Mentrestant, els comerciants mostren el seu malestar. "S'han perdut quaranta llocs de feina a ses Covetes enguany", ha indicat el propietari d'un dels xibius de la platja. "La gent, quan ve una vegada i veu que no pot deixar el cotxe, ja no torna, i és normal, jo també ho faria", ha afegit el propietari d'un dels restaurants.

Malgrat el malestar evident, de moment no hi ha la intenció de fer cap tipus de mobilització. Cal tenir en compte que els comerciants dels deu establiments (més un caixer automàtic) de ses Covetes no estan organitzats dins cap associació. "I donar la cara és difícil", ha dit un altre.

Mentre l'aparcament de ses Covetes està clausurat, els del Trenc es mantenen oberts, malgrat que també estan en zona ANEI. Els comerciants critiquen aquest fet. "Com és possible que el Govern faci els ulls grossos i no hi actuï?", ha dit un d'ells. Consideren que si tots dos estiguessin clausurats, les institucions es veurien obligades a trobar-hi una solució.

Solars "oberts" el cap de setmana

Alguns dels consultats han confirmat que durant el cap de setmana s'hi ha habilitat un aparcament irregular. Es tractaria del terreny d'un propietari que permet aparcar-hi cotxes sense cobrar als visitants.

Les 300 places d'aparcament en zona blava que hi ha al nucli s'han omplit avui a les 12, malgrat ser dia feiner.

Història

Els aparcaments de ses Covetes, que funcionaren de manera irregular durant uns 25 anys, estan clausurats des de l'octubre de l'any passat. El Consell actuà arran de la denúncia d'un dels propietaris, que després es va retirar. La tramitació per legalitzar-los no tingué un resultat positiu, ja que el Pla Territorial de Mallorca estableix que els aparcaments que s'habilitin en zona ANEI han de ser públics.

Un dels aparcaments va tornar a obrir irregularment fa un parell de setmanes i la policia el precintà.