Balears 03/07/2013

El fiscal vol contundència contra Munar perquè va "prostituir les institucions"

Juan Carrau compara els penedits del cas Can Domenge amb els de la màfia i reclama una condemna greu per a l'expresidenta del Consell de Mallorca

ARA Balears/Agències
2 min
Munar haurà de tornar a la banqueta dia 19 de juny i mentrestant ha de comparèixer cada dilluns i divendres al jutjat.

PalmaEl fiscal anticorrupció Juan Carrau, en el seu informe final en el judici del cas Can Domenge, ha justificat aquest dimecres la petició de "greus" condemnes per a l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar i altres alts càrrecs acusats dient que varen fer servir el seu càrrec per "atacar l'estructura democràtica" i "prostituir les institucions".

En una dura intervenció al final de la vista oral, Carrau ha insistit que es jutgen delictes de corrupció, no econòmics, que són "una traïció i una deslleialtat a les institucions i als ciutadans que havien confiat en els polítics. Cal recordar que reclama sis anys de presó per a l'expresidenta del Consell i del Parlament.

El fiscal també ha justificat la importància d'arribar a acords amb els acusats i ha citat la jurisprudència del Tribunal Suprem en aquest sentit. Ha insistit que les confessions de l'exconseller de Territori Bartomeu Vicens i del propietari de Sacresa, Román Sanahúja, són proves legítimes i que pactar amb ells "és una demostració de la fortalesa de l'Estat". De fet, Carrau ha insistit en la importància del paper dels penedits, que ha comparat amb la dels anomenats 'pentiti' que col·laboraren amb la justícia contra la màfia italiana.

Carrau considera que hi ha prou proves per declarar que Munar va ser responsable o va intervenir en la venda irregular de Can Domenge, amb una incriminació directa per part d'un altre imputat, Vicens, corroborada amb documents, testimonis, coacusats i "parcialment per la pròpia acusada".

A banda dels sis anys de presó que Carrau demana per a Munar, ha rebaixat de sis a quatre anys la petició per a l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal, tot i que no li admet cap atenuant de confessió. Aquest atenuant, però, sí que l'aplica en els casos de Vicens i Sanahúja. A Vicens li ha rebaixat de sis anys a vuit mesos la petició de condemna i a Sanahúja, a qui d'entrada reclamava dos anys, l'ha retallada a la meitat.

stats