Balears 05/06/2013

El fiscal creu que Munar pot fugir i demana una vista per decidir mesures cautelars

Considera que la renúncia a l'advocat és un abús de dret i una maniobra dilatòria que comporta risc de fuga o de destrucció de proves

A. Artigues
2 min

PalmaEl fiscal ha reclamat aquest dimecres dematí una vista per decidir mesures cautelars contra l'expresidenta del Parlament i del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar perquè entén que el seu canvi d'advocat a darrera hora per al judici de Can Domenge, que ha començat aquest matí mateix, és una estratègia dilatòria i un abús de dret que comporta risc de fuga o de destrucció de proves. Munar havia decidit just aquesta setmana canviar el seu defensor per José Antonio Choclán, el defensor de Francisco Correa en la trama Gürtel.

La primera sessió del judici de Can Domenge ha començat especialment tensa a causa del canvi d'advocat de Munar, que ha renunciat a darrera hora al qui l'havia defensada fins ara perquè, ha assegurat, hi ha perdut la confiança. Quan ha demanat que s'ajornàs el judici pel canvi d'advocat -que ni tan sols hi era, perquè l'expresidenta del Parlament encara duia l'anterior, Biel Garcias-, el tribunal li ha exigit un escrit, per demà mateix, en què el nou misser es comprometi a tenir preparat el cas per al 17 de juny. L'Audiència considera que Munar havia tingut temps de sobra, abans, per canviar de defensor. Munar s'ha mostrat indignada i ha dit que se sentia indefensa per aquesta decisió, perquè veu impossible que el seu advocat nou prepari el cas a temps i tingui l'escrit firmat.

La Sala ha decidit suspendre el procés fins demà dematí a les 10, quan Munar ha de presentar l'escrit o venir amb Garcies. L'Audiència farà la vista oral sobre mesures cautelars que ha reclamat el fiscal si Munar no ve amb el seu advocat actual disposada a començar el judici amb ell. Si manté la intenció de canviar-lo, dugui o no l'escrit en què el nou es comprometi a començar el judici dia 17, es farà la vista de mesures cautelars.

stats