El PP canari s'enfronta al balear per les prospeccions i l'acusa de demagog

Els conservadors de Canàries defensen els sondejos i consideren que la posició dels seus companys a Balears és populista

"És absurd negar-se a Balears i a les Canàries a saber si existeix o no petroli". Són paraules de la portaveu parlamentària del PP de Canàries, Austràlia Navarro, que avui ha evidenciat la divisió dins el partit conservador i ha qualificat de demagogs els seus companys de partit a les Balears.

El PP de les Illes Canàries -on també afecten les prospeccions petrolíferes- s'ha posicionat clarament contra les iniciatives del Parlament balear i les declaracions públiques de les autoritats del PP balear en contra de les prospeccions a les Illes i a les zones turístiques en general. "La demagògia no té color", ha sentenciat la portaveu del partit a Canàries en clara al·lusió als seus companys de formació de Balears.

La portaveu del PP canari ha censurat les forces polítiques que rebutgen els sondejos a Canàries i a les Balears i les ha acusat de "practicar la demagògia en una campanya populista contra les prospeccions" . Austràlia Navarro considera que "és completament absurd negar-se a Balears o a Canàries a saber si existeix o no petroli i gas".

A més, Navarro ha expressat el seu suport a les intencions del govern espanyol: "les prospeccions autoritzades pel govern de la nació són l'únic mitjà per esbrinar si hi ha o no noves fonts de riquesa al nostre entorn; per tant, l'única manera de saber la veritat".
 
"És absurd negar-se a conèixer la veritat; com és absurd, arribat el cas, negar al nostre país i a la nostra societat els beneficis econòmics i laborals d'uns recursos vitals per al model energètic espanyol", ha dit la portaveu del PP al Parlament canari. Els conservadors d'aquest arxipèlag consideren que en aquests moments "es parla de prospecció i no d'extracció" i, per tant, "de conèixer la realitat per poder prendre més endavant una decisió fonamentada, basada en criteris objectius i científics i en defensa de l'interès general de tots".

La portaveu del PP al parlament canari ha expressat la seva confiança en les corts generals i ha defensat l'actual Llei d'hidrocarburs, "que ha permès des de la seva aprovació que tant governs del PP com del PSOE hagin procedit a l'autorització de prospeccions en els darrers 15 anys" .

El + vist

El + comentat