Els gabellins podran gaudir de piscina després de vuit anys d'espera

L'Ajuntament de Capdepera ha obert les instal·lacions al públic gràcies a un acord entre tots els grups polítics del Consistori

Després de vuit anys d'espera, els ciutadans de Capdepera podran gaudir de la piscina municipal. L' Ajuntament gabellí ha obert al públic la instal·lació gràcies a l'acord entre tots els grups polítics que formen el Consistori (PSOE, PP, MÉS, Guanyem i Es Grup).

L'acord, que preveu una gestió municipal del servei per al qual ja s'ha destinat una partida de més de 100.000 euros, era una de les prioritats de l'equip govern i una peça clau del projecte Capdepera Activa. Aquest programa el vol iniciar el departament d'Esports per inculcar hàbits saludables en matèria de salut, nutrició i activitat física a tots els ciutadans gabellins.

Durant el primer mes d'obertura, la piscina serà gratuïta per als usuaris i només s'hi podrà fer natació lliure, a l'espera que es posin en marxa els diferents cursos de natació i d'altres activitats que s'hi oferiran.

A la inauguració oficial de la piscina, hi han assistit tots els regidors del Consistori gabellí.

Antecedents

La piscina municipal de Capdepera es va acabar de construir l’any 2007 i es va adjudicar a l’empresa Gesport Balear SL per un termini de 10 anys, perquè, entre altres coses, es comprometia a fer una inversió d’obres d’adequació i millora de les instal·lacions. Un any després, el juliol de 2008, l’empresa adjudicatària no havia dut a terme cap de les inversions pertinents i, a més, la piscina estava tancada, per la qual cosa l’Ajuntament va rescindir provisionalment el contracte amb l’empresa, fins que l’any 2010 el Consell Consultiu va dictar la resolució definitiva del contracte.

De llavors ençà, els diferents equips de govern han fet millores a les instal·lacions de la piscina, com el condicionament de les sales del gimnàs, per poder treure-la a concurs, però la piscina només s’ha obert durant els mesos d’estiu.