Balears 30/07/2013

Les connexions internacionals de Cardona, alt risc de fuga per l'Audiència

Els magistrats recorden en la interlocutòria que l'exconseller va visitar la Xina i els EUA i que els 6 milions de la trama no han aparegut

Antònia Artigues
2 min

PalmaUna vegada acabat el seu mandat com a conseller de Comerç i Indústria, l'any 2007, una sèrie de persones vinculades a la trama corrupta per la qual ha estat condemnat Cardona crearen l'empresa Active Strategies. Aquesta firma, segons explica l'Audiència en la seva interlocutòria d'avui, estava integrada pels mateixos contactes que va fer servir la Conselleria per impulsar les accions de promoció exterior durant la legislatura 2003-2007. Un d'ells, Sean Kelleher, es troba encara en crida i cerca per aquest cas. Tots ells són considerats peces clau per haver ajudat els principals condemnats (Cardona, Kurt Viaene i Antònia Ordinas) a organitzar fires i promocions en les quals es desviava una part important del pressupost cap als mateixos càrrecs públics que les impulsaven.

Aquesta complicitat amb els contactes internacionals que féu servir la trama als EUA, la Xina i Alemanya, i el fet que no s'hagin recuperat els 6 milions d'euros desapareguts sense cap justificació, són elements prou importants, segons els magistrats, per donar la raó a la Fiscalia Anticorrupció en la seva petició de presó sense fiança per a l'exconseller.

L'Audiència no ha atès la petició de la defensa de Cardona, qui ha expressat als jutges que si el seu client s'hagués volgut fugar ja ho hauria fet, i que a més té arrelament complet a Eivissa, a banda d'haver d'encarregar-se de la seva mare. Tot plegat no és suficient, perquè els magistrats consideren que una condemna de 16 anys per corrupció sí que podria ser motiu de fuga, i més encara quan no s'han recuperat els 6 milions que la trama hauria desviat. Per tant, en la interlocutòria d'avui migdia han resolt que el polític eivissenc ha d'entrar a la presó, cosa que ha fet a primera hora de l'horabaixa.

stats