Publicitat
Publicitat

CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 18/12/2016

Els efectes

del cas Nadia

El descobriment de l’estafa en el cas de la nena Nadia Nerea ha causat una forta commoció.

És evident que els pares de la Nadia no només han mentit i defensat un fals argument que implicava la seva pròpia filla, sinó que a més s’han burlat de la gent que se solidaritzava amb la suposada malaltia de la nena i donava diners a la seva fundació. El que més em preocupa d’aquest cas no són els diners defraudats sinó la manera com s’ha jugat amb la bona voluntat de les persones.

Casos com el de la Nadia causen efectes molt negatius en la societat, ja que la pròxima vegada que una fundació demani ajuda econòmica probablement moltes persones en desconfiaran o ja no voldran ajudar altres causes que realment ho necessitin. Estaria bé que, per una vegada, no paguessin justos per pecadors.

ALBA MARESMA ESPEJO

SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

La meva filla i la CUP

Seré del tot clara, del tot sincera i també del tot crítica.

Amigues de la CUP, la meva filla de 12 anys us va votar en una simulació d’eleccions que van fer a l’escola amb motiu dels últims comicis catalans.

Sincerament, em va agradar molt la seva opció. Defensar la igualtat, les dones, la imatge transgressora, diferent i trencadora, els canvis socials i els drets dels més desafavorits. Vaig sentir-me’n orgullosa, i més quan em va dir que li agradava la vostra claredat i coherència: defenseu el que penseu.

Ara, però, la meva crítica: la imatge agressiva, gens simpàtica, de les companyes cremant i trencant fotografies de persones. Potser no es tracta d’un delicte però és una acció que transmet agressivitat. Els nens no entenen certes actuacions simbòliques.

Costa molt educar en els valors i en la no-violència. Els nens imiten els adults, que són l’exemple a seguir. Sisplau, continueu defensant les vostres idees amb contundència però mitjançant la paraula, l’argument, el diàleg i el respecte.

MARIONA GARRIGA DE AHUMADA

BARCELONA

El passat, una assignatura pendent

Per quin estrany motiu la majoria d’adolescents d’avui dia ja no s’asseuen al costat dels més grans per parlar? Em pregunto quines coses hi ha més interessants que conèixer el món, el seu passat i el seu futur: encants i desgràcies que van més enllà del paper de la història escrita en els llibres de l’institut.

La saviesa dels més vells rau a saber fer sense teoria, en un món en què les noves tecnologies han fet que se’ls consideri ignorants. Bestieses. La seva única lectura obligada era la pràctica, el coneixement més pur: com sobreviure. I és que, abans d’omplir els racons de l’estança d’objectes sumptuosos i tal vegada massa cars, la terra era més digna.

Preguntem-los a ells que, amb vuitanta anys, tenen més nítids que mai els seus records de quan en tenien sis. Que saben el nom de cada planta, les collites oportunes, quin és aquell ocell. O com d’autèntica és la tradició oral per llegir el passat i conservar la memòria: la nostra assignatura pendent.

LAURA ROSSELLÓ GARCIES

SES SALINES

Incidències als Ferrocarrils Catalans

En resposta a la carta de la senyora Queralt Güell Soler, li voldria aportar tota la informació dels motius que van motivar les avaries dels últims dies. La primera de les incidències es va produir la tarda del dia 1 de desembre a Sarrià i va ser provocada per una fallada informàtica. Es va avariar tant el sistema principal com el sistema previst per activar-se en cas d’emergència. L’endemà, en plena hora punta del matí, un cable que transcorre en paral·lel a les vies es va trencar al túnel de l’estació de Baixador de Vallvidrera. En aquests casos, el sistema prioritza la seguretat dels viatgers i dóna el mateix senyal que si la via estigués ocupada per un tren.

Sovint les explicacions no es poden donar immediatament perquè es necessita un temps per esbrinar les causes de les incidències. Així, quan informem dels retards, la informació no és uniforme i per tant optem per avisar els clients que els trens circulen fora de l’horari habitual.

Que els trens S1 i S2 modifiquin el règim de parades és una cosa que només es produeix amb incidències importants. Aquesta mesura ve acompanyada de la supressió d’altres línies per descongestionar les estacions i que els trens en circulació ofereixin el màxim de servei possible.

Li volem demanar disculpes per les molèsties ocasionades i esperem poder recuperar la seva confiança tan aviat com sigui possible.

ENRIC TICÓ

PRESIDENT DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT