Publicitat
Publicitat

CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 26/09/2017

Carta a Sáenz de Santamaría

Sra. Soraya Sáenz de Santamaría, li agrairia que deixés de parlar dels ciutadans de Catalunya com si fóssim xais. Miri, m’acabo de jubilar. He sigut funcionària de la Generalitat i independentista des de la joventut i no estic afiliada a cap partit. Quan vostè era una nena jo ja em manifestava, no gaire legalment, a favor de la independència, i col·laborava pacíficament per aconseguir-la. Érem molt pocs.

¿Ara que som tants es pensa que retrocediré? Si hi ha polítics independentistes és perquè els vam demanar que ens representessin. Així és el sistema. Això és un moviment que surt de la base, de dècades i dècades de lluita per la nostra llibertat. Empenyem els polítics perquè siguin la nostra veu al Parlament i a la Generalitat.

Em sap greu que estigui tan entossudida a no veure l’evidència, però li asseguro que serà ben rebuda en una República Catalana.

MONTSERRAT GARCIA

STA. COLOMA DE FARNERS

Crit per la democràcia

Catalunya torna a sortir als carrers, i ja no simplement per omplir-los d’estelades o per fer-los tremolar amb Els segadors, sinó que surt a fer un crit per la democràcia. On és el dret de vot? On és la democràcia d’Espanya? La repressió ciutadana que tant va costar de combatre fa menys de 80 anys torna al nostre país amb l’entrada a les institucions catalanes escollides a les urnes. Però la nostra resistència, el nostre pacifisme i el nostre coratge no hi entenen de límits. Així que votarem, votarem per la democràcia, perquè quan s’obrin les urnes podrem recuperar els nostres drets i sentir orgull de viure en un estat demòcrata.

AINA CARCASSONA

BARCELONA

No necessitem consells

Estic farta de la compassió del govern espanyol quan diu que fan tot el que fan pel poble català. Si volen fer alguna cosa per nosaltres que ens deixin expressar: no hi ha res més legítim que la llibertat d’opinió. No podem permetre que Rajoy ens doni lliçons de democràcia i legalitat.

Arribats a aquest punt, agrairia que Rajoy m’expliqués què hi ha més democràtic que votar. I que m’expliqui també què hi entén ell de legalitat sent el líder del PP, amb casos de corrupció incomptables i aplicant l’article 155 sense declaració prèvia. Tampoc podem creure les crides al diàleg del PSOE i el PSC: no seran mai més el partit obrer que un dia van ser... El poble català no necessita consells dels que ens volen prendre els drets i les llibertats.

Vulneració dels drets, això és el que el 20 de setembre va viure el poble català. Ja hem patit molt, però això ja és massa. Detencions demofòbiques, escorcolls de cases particulars... Qui mostra por amb aquests atacs repressius és el govern espanyol. Davant l’opressió, el poble català respon amb cants i clavells demanant una cosa ben simple: democràcia. És tot un orgull aquesta resposta, però alhora una solemne decepció que es detingui polítics per les seves idees.

REGINA RIGAU

MATARÓ

‘Hooligans’ 2.0

Sé que no descobreixo pas la sopa d’all, però és un fet evident que a Twitter hi ha una quantitat important de personatges que, sovint amagats darrere uns avatars irònics i noms falsos, troben en la xarxa social un lloc ideal per buidar tota la seva bilis. Tirant de llenguatge ofensiu i metrallant a tuits descarreguen tota la seva ràbia davant del primer que troben. Poc es veuen ja els intercanvis d’opinions basats en el respecte sense que aparegui un salvatge pel mig. És la cara fosca de la xarxa, les possibilitats que atorga l’anonimat per convertir aquells que en la seva vida pública són gent amable i cordial en veritables hooligans cibernètics.

ESTEVE VILANOVA

BARCELONA

Riure, malgrat tot

Més continguts de