CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 15/05/2018

Defensem les escoles tots junts

Quan en una escola o institut es denuncia els mestres, sigui pels motius que sigui, el centre educatiu és també acusat i es posen les bases per enfonsar-lo. Els directament perjudicats són l’alumnat, les famílies i tots els professionals que hi treballen. La majoria de mestres i professors necessiten un clima favorable i de confiança i col·laboració per treballar de manera gratificant i efectiva. Quan en una escola o institut hi ha problemes difícils de solucionar els mestres procuren de treballar-hi poc temps. Aquest fet crea un clima de transitorietat que no permet la creació d’un equip professional estable. Aquests centres sovint tenen mala premsa, perden alumnat i acaben marginalitzats o tancats.

En aquests moments d’atacs indiscriminats i sense cap fonament a les institucions educatives catalanes cal que les defensem des de fora, manifestant el nostre rebuig a la premsa i al carrer, i des de dintre mostrant el suport dels consells escolars de cada centre a tots els treballadors acusats injustament. Així ho han entès a l’institut de Sant Andreu de la Barca.

TERESA CALVERAS

BARCELONA

El cost de les col·laboracions

Senyor Àlex Gutiérrez, vaig llegir el seu article en defensa de Pilar Rahola i Empar Moliner i em sembla molt correcte tot el que ens diu sobre el funcionament i diferències entre les cadenes públiques i les privades. Però que em sembli correcte la seva exposició no vol dir que estigui d’acord amb el motiu de l’article. Vostè diu: “La caverna les arrossega pel fang de Twitter”. Bé, jo no formo part d’aquesta caverna i el fet de ser subscriptor de l’ARA des del seu primer any de vida crec que ho certifica. Però sí que soc dels que demanem explicacions sobre el cost d’aquestes col·laboracions i altres despeses que paguem entre tots. Vull aclarir que només puc parlar de Pilar Rahola perquè és de qui he trobat informació al portal de transparència de la Generalitat. Vaig buscar la informació per saber si el que es diu per les xarxes és cert o no. D’Empar Moliner no n’he trobat res ni llegit res i, per tant, no en parlaré. He comprovat que el cost de 5.000 euros mensuals per la secció “Hola Rahola” surt a la web de la CCMA. Un contracte de 30.000 euros per sis mesos de col·laboració. Estic d’acord en el que vostè diu i no hem de tenir només en compte els minuts en pantalla per fer valoracions, però malgrat això crec que els 15 minuts de la secció ens surten molt i molt cars. Potser en un altre moment no faria tant mal als ulls veure aquestes coses, però actualment amb el 155 i l’amenaça constant d’intervenció de TV3, crec que no es pot donar tantes facilitats a qui vol veure’t ensorrat.

LLUÍS LLUCH

BARCELONA

Dialoguem: l’única sortida als conflictes que vivim

Des que vaig néixer el terrorisme ha format part del meu paisatge. He vist explotar una bomba a la meva universitat sense saber si les meves amigues havien volat amb aquell estrèpit esgarrifós. Però també he viscut com molts amics eren tancats sense raó i se’ls robaven anys. I perdien familiars per la imposició de la distància injustificada. Un terrorisme cruel des de totes dues parts que ha d’acabar-se per sempre. Una de les parts ha fet el pas definitiu. Ara esperem l’altra, sabent que no arribarà, però sense perdre l’esperança. Estem vivint un moment històric i em fa mal que no ho visquem amb alegria. Parlem. Establim vies de diàleg. Però de diàleg sincer, en condicions d’igualtat. És l’única manera de construir la societat en què volem viure. I per això necessitem governs [radicalment] responsables, que siguin valents i que facin un pas endavant en la recerca de solucions als conflictes que motiven aquesta reflexió.

NEKANE NAVARRO

BARCELONA

Més continguts de