CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 27/05/2018

El Jesús, La Caixa i el Mercat de Sant Antoni

Des de fa tres anys i fins aquest dijous, al barri de Sant Antoni hem tingut una persona fantàstica, un veí culte i sociable, conegut per molts de nosaltres: el Jesús. Vivia tocant a la parada de metro de Sant Antoni, just davant del mercat. Enganxava papers a la paret amb frases de pensadors famosos o d’ell mateix sobre la vida, sobre la literatura, sobre l’amistat. Recollia llibres dels veïns i els oferia a altres veïns, que li pagàvem la voluntat. Regalava abraçades que acceptàvem i tornàvem de bon grat. Malgrat la situació en què es trobava, sempre tenia un comentari agradable o un gest bonic per a tothom. Fins i tot una vegada va fer un regal al meu fill, un Madelman. Un dia em va explicar que La Caixa li permetia dormir al llindar i li deixava un armari exterior per guardar-hi llibres i les seves coses. “Caram! -vaig pensar-. Quin gest més bonic, aquests de La Caixa!” Però ara s’ha inaugurat el mercat i cal deixar pas al capitalisme i a l’estètica barcelonina, i al Bus Turístic, que sembla que hi tindrà parada, i han obligat el Jesús a deixar aquell lloc. Es poden expulsar els habitants de Sant Antoni, tant els que paguen lloguer com els que sobreviuen en un portal, però no podran convèncer-nos que aquest és l’ideal de barri que necessita la nostra ciutat. A reveure, amic Jesús, et buscarem per comprar-te més llibres i fer-te una abraçada.

ARNAU, ESPE I JORDI

BARCELONA

Jo soc més espanyol que tu!

Amb tots els problemes que té Espanya, a Pedro Sánchez i a Albert Rivera només els preocupa esgarrapar vots i demostrar qui és més espanyol, i si per a això cal tirar del popular i electoralment rendible anticatalanisme, ho faran. Mentre el primer pressiona per endurir el delicte de rebel·lió “adequant-lo -diu- al segle XXI”, l’altre crea plataformes d’espanyolitat. Repressió i demagògia. ¿Pensen fer res per evitar estafes bancàries com les preferents o disbarats financers com el de la plataforma Castor, el rescat d’autopistes i el rescat bancari? ¿Saben com està el preu de l’habitatge a les grans ciutats? ¿Pensen fer res contra l’especulació immobiliària? ¿No els cau la cara de vergonya saber que Espanya és a la cua d’Europa i de l’OCDE en ocupació, cobertura d’aturats, condicions i precarietat laboral, independència judicial, ensenyament, aprofitament d’energia solar i gestió d’energies renovables, R+D, ajuts a refugiats, polítiques i prestacions socials, reducció de les desigualtats, compliment de la legislació ambiental...? ¿O que som al capdavant en corrupció, frau fiscal, encariment de la llum i serveis de telecomunicacions, consum de cocaïna i cànnabis...? Això sí, somos muy españoles y mucho... españoles.

RAMON GAUSACHS

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Nova ITV

Acabo de passar la nova ITV. Potser sí que s’han mirat amb més deteniment el cotxe; les altres vegades, però, també ho feien. Sí que demanen l’assegurança i sí que cal omplir un full amb les dades si no la portes, però en alguns casos ja les tenen registrades a internet.

Potser el que caldria ara també és revisar l’estat de les carreteres. Si tots els trams fossin revisats amb el mateix deteniment que la ITV n’hi hauria molts que no passarien la revisió. La mateixa exigència que es demana a l’hora de conservar els vehicles s’hauria de mantenir amb tot el que està relacionat amb la conducció.

Hi ha ratlles despintades, forats sense arreglar, paviments en mal estat, vores massa abruptes, semàfors que desajuden en lloc d’ajudar, insuficient il·luminació... I sobretot hi ha una senyalització deficient que només serveix per a aquells que ja saben el camí.

EULÀLIA ISABEL RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

Més continguts de