CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 04/06/2018

Cap a la igualtat

El nou Govern està format per set homes i sis dones. Després d’haver hagut de renunciar als consellers empresonats o exiliats, Torra ha escollit aquests nous consellers i ha fet un pas endavant cap a la igualtat de gènere. Un pas obligat per desbloquejar la situació en què ens trobàvem. La nova incorporació de més dones fa que quedi un Govern més equilibrat en representació de la societat per a la qual ha de governar.

EULÀLIA I. RODRÍGUEZ

TORROELLA DE MONTGRÍ

Recuperar el pols del Govern

La presa de possessió del Govern va ser emocionalment intensa per tantes absències injustes, i també per l’oportunitat de descobrir la presència de persones valentes, disposades a tot des del compromís més absolut.

I també va servir per constatar l’existència d’energies que encara resisteixen tota la força de la consciència més profunda. Em vas fer plorar, president Maragall, i això que no eres de la meva corda... Em vas fer aixecar del sofà i cantar El cant de la senyera. Gràcies per ser-hi.

Tanta esperança invertida, tanta tristesa continguda, tantes il·lusions acumulades, no poden ser-hi per res. Visualitzem com podrà ser el nostre futur i de ben segur podrem finalment arribar-hi serenament. Hi ha gent decidida i valenta per acompanyar-nos-hi.

XAVIER OROZCO

CARDEDEU

Necessitem paraules sinceres

Cal superar la tendència a asfixiar la societat civil i sotmetre les institucions, perquè una democràcia és sana quan els partits no ho envaeixen tot, i ho veiem aquests dies amb el Procés, l’independentisme català, el final d’ETA, els màsters, les enquestes, la moció de censura, etc. Almenys jo tinc aquesta sensació, i és que els assumptes importants no importen.

A Espanya tenim molt de camí per recórrer per recuperar un llenguatge de la veritat en la vida política. No és el mateix que les paraules estiguin sostingudes per fets que no ho estiguin. Les paraules dels líders polítics no han de ser un laberint del qual no es pot sortir, no han d’alimentar el cinisme. Necessitem paraules sinceres, paraules que amb Podem o amb Ciutadans o amb els nacionalistes no es produeixen.

JESÚS DOMINGO

GIRONA

Un greu problema social i polític

Actualment les lleis en relació amb l’habitatge són un desastre en majúscules. La problemàtica concreta dels lloguers abusius està accentuant l’estat del malestar. De tota manera, caldria distingir entre el lloguer entre els petits propietaris -de vegades de subsistència per complementar unes pensions indignes- i els anomenats fons voltors superespeculatius vinculats al negoci dels lloguers turístics, que estan destrossant la cohesió socials dels nostres pobles, viles i, sobretot, ciutats.

JOSEP M. LOSTE

PORTBOU

Per què havia de dimitir Rajoy?

Encara em pregunto per què havia de dimitir el senyor Mariano Rajoy. Sabia que ja ho tenia tot perdut.

El cas és que finalment el PNB va acabar donant el seu suport a Pedro Sánchez, que governarà gràcies al suport de Pablo Iglesias i de l’independentisme català (ERC i PDECat).

Pel que fa al PP, crec que ja s’ha esgotat ell mateix amb el desenllaç judicial de la trama Gürtel.

Ara bé, li endevino al líder socialista una legislatura complexa, ja que el suport tant per part basca com catalana evidentment comportarà les seves lògiques exigències.

ANNA MARIA MUNTADA

GRANOLLERS

Més continguts de