CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 09/05/2019

Cartes a la Directora 09/05/2019

3 min

Sobre la nova llei de fitxatge a la feina

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El pròxim dia 12 de maig entra en vigor una llei que regularà i verificarà els horaris dels treballadors durant la seva jornada laboral. D’entrada, suposa una mesura necessària per poder controlar aquelles empreses que tenen com a política habitual l’allargament de la jornada dels seus empleats, moltes vegades sense remunerar, i aquelles que fan ús del contracte a temps parcial quan, en realitat, els treballadors desenvolupen una jornada completa.

En canvi, la nova mesura podria comportar un pas enrere en polítiques laborals tan avantguardistes com el treball flexible (inclòs el teletreball), els models d’activitat independent, com també la productivitat i la valoració per objectius o resultats. És a dir, aquelles que han esdevingut noves fórmules de recompensa per als treballadors.

En resum, em sembla una proposta amb bones intencions, sempre que hi hagi una aplicació efectiva, però que hauria d’anar acompanyada d’una fórmula que vagi orientada cap a les noves tendències de l’ocupació i l’augment de la productivitat i no al mer presencialisme. ¿Serà possible?

ARMANDO CORROCHANO MOYA

RIPOLLET

I el Barça femení?

Que el Barça perdés 4-0 contra el Liverpool a les semifinals de la Lliga de Campions és una notícia sabuda arreu del món. M’agradaria recordar, però, que l’equip femení culer sí que s’ha classificat per a la final de la mateixa competició. Només com a dada. Deixem de lamentar-nos ja. Si som culers, som culers per a tot i per a tothom.

ESTER VALLÈS PIÑOL

L’ARBOÇ

L’edat legal per votar

Tinc 17 anys. Faré els 18 al setembre i m’estic perdent totes les eleccions. No hi puc participar perquè encara no puc votar. És una cosa que fins ara mai m’havia plantejat, però que últimament em fa molta ràbia. Si als 16 anys ja som adults per acabar l’ensenyament obligatori i per treballar, ¿com és que no se’ns considera prou adults per poder participar en la democràcia? Som molts els joves que amb 16 anys ja tenim una idea formada del que ens agrada i del que no de la nostra societat, del que volem per al nostre futur, de les prioritats que volem que tinguin els nostres polítics... i, en canvi, no podem expressar-ho votant.

Es qüestiona el repartiment de vots que es fa en funció de la llei d’Hondt però no he sentit ningú en els últims mesos que hagi demanat seriosament que els joves a partir dels 16 anys puguin votar. ¿Creuen que no ens interessa? ¿Creuen que no estem capacitats? Jo penso que la majoria de joves estem igual de capacitats o d’ incapacitats que la resta de votants. De fet, hi ha gent amb més de 18 anys que no té cap mena d’interès per votar, però poden fer-ho si volen. M’agradaria que algú fes una proposta seriosa en aquest sentit... i em donés alguna resposta. No sé per què no se’n parla.

BERTA MANTECA NEBOT

BARCELONA

Sobre la maternitat

Embarassada de 26 setmanes llegeixo el dossier sobre maternitat publicat a l’ARA aquest cap de setmana i em vaig traient de sobre el pes psicològic que fa temps que arrossego. Sense voler dramatitzar, no sento aquesta felicitat absoluta que se suposa que he de sentir pel fet d’estar gestant una vida dins meu. I amb la lectura del dossier m’adono que m’he estat autoinculpant per aquest fet.

Per això agraeixo que es parli de les diverses cares de la maternitat. Que siguin les mateixes dones les que escriguin el relat. Que es visibilitzin i respectin les dones que decideixen no tenir fills. Que es tractin temes tabú com voler tenir un fill i no poder o el dol perinatal.

NÚRIA FABRA

SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

stats