CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 15/09/2019

Cartes a la Directora 15/09/2019

3 min

Bates amb gènere

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ara que és setembre i és temps de tornar a la rutina escolar, a l’hora de comprar la bata per a la meva filla m’he fixat en un petit detall: l’escola té bates de nen i bates de nena, diferents. No entenc la raó d’aquesta diversitat. Sense anar més lluny, el xandall de l’escola no té gènere. I després hi ha el llarg debat al qual porten les escoles amb uniforme, on les nenes estan obligades a portar faldilla, fins i tot a l’hivern.

Per què avui dia la bata ha de tenir gènere? Per què en ple any 2019 hi ha d’haver gènere en les peces de roba escolars? Després de tot, les escoles sempre són les primeres que volen igualtat de gènere en tot.

JENNIFER ROCA CIVIT

IGUALADA

Sense escola

L’odissea comença al juny. Al maig el meu fill anava a l’escola concertada, on com cada any em passen la circular per triar si continua al centre el curs següent o no. Marco no, ja que després de la meva separació decideixo fer inscripció a la pública. Les instruccions s’especifiquen en el formulari i no ha d’estar inscrit en un altre col·legi. Faig la preinscripció per al col·legi públic, al juny surten les llistes, el meu fill sense plaça: jo no havia marcat la casella d’assignar plaça d’ofici, lògicament no ho sabia perquè era la primera vegada que ho feia. Vaig al Consorci d’Educació de Barcelona i obro reclamació. Al juliol rebo la resolució, en què desestimen la meva sol·licitud, al·legant que si no li assigno cap escola pública segueix tenint el centre escolar on estudiava. Em diuen que esperi al 5 de setembre i que si hi ha alguna baixa a la pública m’ho comunicaran.

El 8 de setembre torno de les vacances i contacto amb el col·legi concertat del meu fill (els llibres ja comprats) i sorpresa: no té plaça perquè no vaig renovar la circular al maig. Torno a Educació el 12 setembre amb el meu fill de la mà (a internet la cita era per al 10 d’octubre), m’atenen, i la resposta és que hi ha 800 nens en la mateixa situació a Barcelona, que estan escolaritzats però sense centre assignat, sabràs alguna cosa a finals d’octubre.

La meva pregunta és: què faig amb el meu fill durant un mes i mig? On es garanteix l’educació del meu fill, que està en edat obligatòria? És inadmissible que un menor estigui un mes i mig sense escola.

LETICIA CLIMENT

BARCELONA

Retallades a la pública

Escric en nom de set famílies de l’Escola Sagrada Família Barcelona (som més famílies afectades, però per la llei de protecció de dades encara no en tenim tots els contactes). Aquest any hem tornat a l’escola amb la notícia que s’han retallat els recursos dedicats a l’atenció a la diversitat. Han retallat les hores de monitoratge de suport de 39 hores a 5. Després d’una revisió, una reclamació i el suport de l’inspector, ens hem quedat amb la tercera part del que teníem el curs passat. Una reducció del 66%: ara tenim un total de 13 hores per a tots els infants de la escola.

A final del curs passat les famílies van demanar una ampliació d’hores de vetlladores perquè les mestres ja havien de fer malabars per no deixar desatesos ni els infants amb NEE ni la resta de nens. Les famílies estem preocupades per l’atenció que rebran els nostres fills i pel suport que rebran els NEE.

Demanem una revisió de les hores que s’han assignat a l’escola perquè cada nen pugui ser atès segons el que diu el decret 150/2017, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.

CRISTINA JAVIER

BARCELONA

stats