CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 07/11/2019

El silenci

En vigílies de les eleccions, els debats i programes electorals són presents al dia a dia. I em sobta sentir i llegir discursos demagògics que oculten valors anticonstitucionalistes, sexistes, homòfobs i racistes.

Però em sorprèn encara més el silenci polític de líders aparentment contraris a aquestes ideologies. Aquest silenci és perillós perquè normalitza fets que clarament no haurien de ser normals. Polítics i electorat: no calleu!

IRENE GIRONELLA GUZMÁN

SANT CUGAT DEL VALLÈS

On són les dones?

El debat de dilluns passat era una de les poques ocasions que tenien els nostres polítics per intentar convèncer els milions de ciutadans que encara no tenen clar a qui votar. Lluny d’aconseguir això, el que vam veure va ser una baralla entre cinc persones al més pur estil Sálvame que augura un futur negre per al nostre país. Des de l’ús dels objectes sorpresa més extravagants fins al tema principal, Catalunya, lluny van quedar les propostes consistents sobre el que la societat vol i necessita escoltar: l’educació o la sanitat, per exemple. Però el més greu va ser veure cinc homes de mitjana edat discutir sobre igualtat i violència de gènere.

On queda la representació femenina en la política espanyola? Un fet que només va ser remarcat per la conductora i que deixa en evidència la realitat del nostre país: la desigualtat és més present del que creiem. No podem defensar el feminisme i permetre situacions d’aquest tipus. És necessari treballar més i menys paraules boniques.

CRISTINA NOVA GONZÁLEZ

RIPOLLET

Viure del futbol

És veritat, no soc gaire fan del futbol femení, no havia vist cap partit fins aquest estiu amb el Mundial femení. I sí, em vaig sorprendre de l’atractiu que pot arribar a ser, un joc més tècnic, de toc i creatiu.

Més tard, vaig veure a les notícies un petit reportatge de l’equip femení de l’RCD Espanyol. Explicaven que era impossible viure del sou que guanyen per ser jugadores de futbol a la Primera Divisió Espanyola. Tot i que ningú m’ho havia dit, era d’esperar que fos així.

Ara celebro un pas endavant que dona aquest esport. La selecció femenina de futbol d’Austràlia tindrà el mateix sou que els jugadors de la selecció masculina.

I no només això, es preveu que es repeteixin de manera equitativa els beneficis de les entrades, els ingressos comercials i altres beneficis indirectes. Així es fa créixer un esport i una societat.

IGNASI SALAT BAS

CAMBRILS

Sobre el Manga Barcelona 2019

Aviat farà una setmana de la celebració de la vint-i-cinquena edició del Saló del Manga a Barcelona, redenominat aquest any com a Manga Barcelona 2019. Aquest festival és, sens dubte, un espai molt esperat durant tot l’any per als que ens considerem fans de la temàtica manga i anime asiàtics, on gaudim d’una jornada plena d’emocions i activitats lúdiques.

Estic cansat de sentir gent que es refereix a l’esdeveniment com a “friqui”, com si aquest terme denigrés en algun aspecte totes les persones que hi assistim any rere any per alliberar el nostre friqui interior, del qual ens sentim tan orgullosos.

M’agradaria convidar algú que tingui aquesta percepció a assistir a l’esdeveniment, i a viure’l sense prejudicis, segur que sorprèn gratament a més d’un i d’una.

ALBERT GIMÉNEZ VALLVERDÚ

RIPOLLET