CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 03/04/2021

Cartes a la Directora 03/04/2021

2 min

El que han demostrat les negociacions de govern

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És fàcil d’imaginar la complaença de tots els poders de l’Estat observant les picabaralles dels nostres representants polítics: “Taula de diàleg? Amnistia? Indult? Autodeterminació? No, home, no, deixa-ho córrer... Donem-los allargs, que es van destruint ells solets”. I aquí, els independentistes convençuts que hem fet mosaics, marxes i vies extraordinàries sense preguntar les preferències polítiques de qui teníem al costat, i que no hem fallat a cap de les convocatòries electorals per demostrar la nostra voluntat de ser, tenim la paciència i les esperances en reserva, a punt de ser tirades a la cuneta. Qui es pot prendre seriosament l’independentisme català ara mateix? Si els nostres representants no saben distingir entre país i partit, aquests excepcionals últims deu anys només hauran servit per acabar d’omplir la ja famosa paperera de la història.

ANDREU PUGA

BARCELONA

Negacionistes del covid

Vaig veure el 30 minuts de TV3 sobre els negacionistes del coronavirus: Negar la pandèmia. Aquesta gent se’n riuen del covid, canten cançons negant el virus i menystenen les defuncions. Ho veia i pensava en com es deuen sentir els milers de familiars que han perdut una persona estimada per culpa de la pandèmia aquest últim any.

Francament, és per sentir-se insultat i fa sentir malament escoltar negar tanta evidència. Sort que són quatre gats incults.

PERE VILA MOLAS

VIC

La ‘lingua franca’ de la Unió Europea

Després de la consolidació del Brexit, en mitjans de premsa francòfons s’ha esmentat la possibilitat que la llengua de Molière hauria d’esdevenir la lingua franca de la UE. No hi ha dubte que la retirada del Regne Unit del “club europeu” pot fer mal a la llengua anglesa. Però també cal dir que l’any 2021 l’anglès va molt més enllà del Regne Unit. És el gran mitjà de comunicació global per excel·lència. No obstant això, cal tenir present que actualment a la UE de 27 estats haurien d’existir dues lingues franques. La lingua franca llatina, que seria la llengua de Molière, i la lingua franca germànica, que seria la llengua de Shakespeare. Tot i així, amb aquest equilibri lingüístic imperfecte, l’anglès encara seria molt més preponderant.

JOSEP M. LOSTE

PORTBOU

Encara sense Govern

Després d’anys enfonsant el nostre país i la nostra moral, seguim demostrant que no som capaços de consensuar un Govern!

Tenim sentit de la realitat? Podríem gestionar la independència?

JOSEP LLUÍS VENTURA FARRÉ

BARCELONA

Tuitaires

El senyor Joan B. Culla diu, en el seu article del 30 de març a l’ARA, titulat “Prendre mal”: “Per raons d’higiene mental i de salut democràtica, em mantinc al marge de Twitter i de qualsevol altra xarxa social”. El senyor Ignasi Aragay deia a l’article “Ingravidesa”, també en aquest diari el 21 de març: “Però vet aquí que tots som a Twitter, que s’ha convertit en un lloc desagradable, inhòspit”. Són del gremi d’Umberto Eco, quan va dir que les xarxes socials són com una barra de bar després d’una copa de vi... Perquè, encara que a vegades a Twitter s’hi troben pensaments acceptables, no comprenc com es poden gastar aparells que funcionen amb liti (mineral molt escàs) per dir certes collonades.

ÀNGEL MARCO

SANT JUST DESVERN

stats