CARTES I MISSATGES
Opinió 04/10/2021

Cartes a la Directora 03/10/2021

3 min

Si els jutges fossin imparcials, ¿la justícia seria una de les institucions més mal valorades pels ciutadans, o se l’apreciaria més? Els jutges són persones i, com no pot ser d’altra manera, tenen ideari polític. El que no és legítim és que el seu credo penetri i amari sentències i nomenaments: han de ser objectius.

Tot i que la dictadura va quedar enrere i Espanya és un país democràtic, molts jutges arrosseguen xacres d’aquell horror, com ha demostrat recentment el jutge de Vox J.M. Sánchez cridant “Bruixa” a la diputada Laura Berja. ¿S’imaginen les seves sentències? Quin espant!

El PP bloqueja les renovacions del CGPJ i del Constitucional perquè té una còmoda majoria conservadora instal·lada a tesis pròximes a Vox, i no per una altra causa. I sí, seria bo que els jutges triessin els jutges, però per a això haurien de ser equànimes i tallar el cordó umbilical amb el franquisme.

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

A la tercera

Ens trobem a les portes del subministrament de la tercera dosi de la vacuna contra el covid-19. Fa uns dies la conselleria de Salut anunciava que més de 69.000 dosis els havien caducat. Es comunica que les persones grans rebran una tercera dosi. Des de la pandèmia estem exposats a molts estímuls, notícies sense una evidència clara i canvis d’última hora que provoquen un estat d’incertesa generalitzada. Es diu que a la tercera vegada va la vençuda. Serà cert? ¿La resta de població rebrem una tercera dosi? Podrem tornar a la normalitat?

SARA PLANS AUGUETS

BARCELONA

Els botellons i Albert Batlle

Esbalaït i indignat: han sigut les meves reaccions al saber el que ha dit Albert Batlle del perquè dels botellons que hem patit per les Festes de la Mercè. Segons Batlle, la culpa és del president Quim Torra i de l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs. Ells i tot l’espectre de Junts en són culpables perquè en el seu moment van donar suport a manifestacions independentistes i fins i tot van fer costar als CDR. Res més fàcil -i mesquí- que defugir les responsabilitats carregant les culpes en altres. Albert Batlle, lluny de fer front al problema, va optar per no fer res.

Els aldarulls, el vandalisme, els delictes comesos, tot s’hauria pogut evitar amb una raonada estratègia de prevenció i amb mà dura. Perquè el problema no és un fenomen nou. Barcelona fa temps que viu en l’anarquia. Els brots violents són el pa de cada nit de cap de setmana i de les nits de festes populars. I tenim una policia municipal ben preparada. Culpar l’independentisme és una vergonya. En un país normal l’equivalent del Sr. Batlle ja hauria dimitit.

JAUME SALADRIGAS CUSSONS

BARCELONA

Neoruralisme

El Sr. Culla, articulista de l’ARA, posava aquest dimarts el dit a la nafra amb el seu article “Neoruralisme”. La societat actual es troba en un laberint. Ens hem ficat en una corrent irreversible. Fa dos mil anys Soló, a Grècia, deia i repetia: “Res en excés”. I hem fet durant segles, i ho continuem fent, tot el contrari.

ÀNGEL MARCO

SANT JUST DESVERN

L’electricitat

Cada vegada puja més el preu de l’ectricitat, però tothom està a favor de tancar les nuclears, els ecologistes clamen contra els molins generadors, un ministre va crear un impost al sol, els pantans tenen menys aigua degut al canvi climàtic, cremar carbó ara és antiecològic... I a sobre volen que ens passem al cotxe elèctric. D’on traurem l’electricitat? Sisplau, algú que ens ho digui.

ALFONS BRU

BARCELONA

stats