CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 05/01/2022

Cartes a la Directora 05/12/2021

3 min

L’eliminació de les pistes de futbol dels patis de les escoles és una de les propostes que la nova guia d’educació de la Generalitat ha incorporat per lluitar contra el masclisme. Un cop més, posem el focus en la punta de l’iceberg del problema i deixem de banda la seva arrel: l’educació. Crec fermament que en comptes de vetar un esport i una forma d’esbarjo per als infants, el que hauríem de fer és ensenyar-los que tant aquest com qualsevol esport és per a elles i per a ells. Quan eduquem els nens perquè no adoptin actituds masclistes, les pistes de futbol deixaran de ser un problema. En canvi, mentre seguim fixant-nos en fets que no tenen cap impacte ni generen canvis substancials en l’arrel de l’assumpte, el masclisme seguirà calant entre els més petits.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

NORAH JIMÉNEZ MARTÍN

PALAFOLLS

Contra la sida, però no gaire

La Comunitat de Madrid ha il·luminat de vermell la Reial Casa de Correus pel Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida. Diu orgullosa des del compte de Twitter que és una prioritat de Salut Pública prevenir la malaltia. No obstant això, el govern regional nega el tractament a immigrants amb VIH. Grups de metges i ONGs han denunciat el problema, que imposa traves administratives en els tractaments retrovirals necessaris perquè el VIH no derivi en la malaltia. Quin sentit té il·luminar de vermell la ciutat si després no emparem aquells positius de VIH en situació irregular?

MARIO VELASCO GONZÁLEZ

BADALONA

Tornem-hi

Ja han passat gairebé dos anys des del primer cas de coronavirus i ens trobem que tornem al declivi. Tot i que ja fa temps que el virus conviu amb nosaltres, m’adono que hem deixat de cuidar-nos com abans, de ser previnguts, de rentar-nos tant les mans, d’anar amb compte amb els contactes. Molta gent es queixa de les mesures restrictives que imposa el Govern, però què fem com a societat perquè no ens confinin? Crec que hauríem de ser sincers amb aquesta pregunta i repensar la manera que tenim d’actuar i de cuidar-nos.

FLORENCIA AMUNDSON TEVES

BARCELONA

Meritocràcia?

La filla d’Amancio Ortega substituirà el seu pare al capdavant d’Inditex i es posa èmfasi en el fet que “va començar com a dependenta plegant samarretes”. La necessitat d’emfatitzar aquest fet ens fa entreveure que potser la seva nova posició no ve donada per l’esforç de començar des de baix i aconseguir pujar fins a dalt de tot. Ens venen que amb molt d’esforç i perseverança podrem aconseguir arribar a ser presidents d’Inditex, però sabem que en molts casos d’èxit el cognom és el factor diferencial.

CLARA RUBIO ESTRADA

BARCELONA

Qatar 2022

Cada cop hi ha més veus que reclamen fer un boicot al Mundial de Futbol de 2022 que se celebrarà a Qatar. La llista de motius és llarga: explotació laboral durant la construcció de les infraestructures, vulneració flagrant dels drets humans especialment pel que fa a les dones i la comunitat LGTBI...

Mentrestant, la FIFA tira pilotes fora i els estats no es veuen amb cor de negar-se a anar-hi per les implicacions econòmiques que se’n poden derivar. Així doncs, l’únic boicot possible vista la impassibilitat de qui realment podria fer que la competició no se celebrés som nosaltres. Ningú hauria de veure un sol partit, comprar cap tipus de marxandatge o viatjar a Qatar mentre se celebri el Mundial. La millor resposta és l’ostracisme i que siguin conscients que les llibertats no estan en venda.

TABARE MOREYRA CALDUCH

TERRASSA

stats