CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 02/09/2021

Cartes a la Directora 22/08/2021

3 min

Tan difícil és?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Amb el vaixell Aquarius em va agradar veure que es tractessin els migrants com a éssers humans. Però adverteixo que aquest govern central és erràtic en matèria d’immigració, i em sorprèn com el ministre de l’Interior, sent jutge, conculca la llei i justifica l’expulsió de menors. A l’escoltar els seus arguments, percebo la fredor i el desafecte de la dreta, narrant amb nul·la empatia que tot ha estat d’acord amb la legalitat vigent. Veurem.

¿La llei d’estrangeria no està per sobre de qualsevol acord? On són els expedients individualitzats? Qui garanteix que no es trepitgin els drets dels menors al ser retornats al Marroc? I com es repara la injustícia del mig centenar ja retornat? A més, si tan legal és, per què no convida a supervisar el procés a les oenagés per evitar controvèrsies? I per què l’Unicef, Save the Children, el Defensor del Poble o fins i tot la mateixa Fiscalia opinen el contrari? En democràcia les formes són importants i cal guardar-les. Tan difícil és fer-ho bé?

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

El greu problema de Ciutat Vella

Cada nit porto el meu gos a un parc proper, amb la bossa biodegradable i la botella d’aigua preceptives. De camí al parc, sempre trobo dos o tres humans fent tranquil·lament les seves miccions als carrers del meu barri (Ciutat Vella). Mai no he vist que un d’ells tragués una botella d’aigua per netejar la seva abundosa orina, que fa irrespirable molts dels carrers del Gòtic. No creu el nostre Ajuntament que ja és hora de fer alguna cosa en relació amb aquest greu problema que patim els veïns de Ciutat Vella?

LLUÍS FERRER

BARCELONA

25 gripaus

Doncs sí, vint-i-cinc gripaus morts sense voler són la causa que milers de pagesos hagin sortit al carrer contra la multa imposada al ramader que, involuntàriament, ha causat la seva mort amb un filat electrificat per controlar les vaques. Vostè, lector, i jo segur que hem matat uns quants gripaus quan estàvem conduint! En el cas que ens ocupa, diuen que van “assassinar” aquests animalons i per aquesta raó han multat el ramader! Un pagès actua per protegir el seu bestiar, els seus camps i els boscos, que són el seu mitjà de vida. No van en contra de res. La natura sense ells seria una selva incontrolable.

Hauria d’haver-hi més respecte per aquestes persones, que són qui més estima la terra i que amb la seva suor, mai més ben dit, són els veritables defensors que el món encara sigui sostenible. Res a veure amb el món industrial que tan tranquil·lament hem acceptat.

ALBERT ALTÉS SEGURA

LLANÇÀ

No ampliar el Prat

No soc cap eminència, ni cap il·luminada, ni cap tècnica, ni cap tertuliana de criteris interessats. I penso que el millor és que el Prat tingui les operacions diàries que calguin perquè el 80% dels viatgers es quedin a Catalunya, i que siguin viatgers amb un alt poder adquisitiu, que valorin Catalunya com un destí privilegiat i únic. Respectem la Ricarda i les poblacions que pateixen les molèsties de l’aeroport, no l’ampliem. Tot plegat amb més raó encara si pensem que d’aquí pocs anys els vols contaminants seran inviables.

NURIA NAVARRO RUANO

SANT SADURNÍ D’ANOIA

Tocs de queda

Els jutges cada vegada decideixen sobre més coses. Fa poc s’ha informat que fins i tot havien decidit que a un pacient amb covid se li havia de fer un tractament amb ozonoteràpia. Ara prohibeixen tocs de queda. El seu poder va cada vegada més enllà. No seria hora de pensar-hi?

JOAN SÀNCHEZ

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

stats