CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 05/01/2022

Cartes a la Directora 23/11/2021

3 min

Fa dies que dono voltes a l’assumpte de confinar obligatòriament qui decideix no vacunar-se. D’una banda, crec que en situacions normals cadascú hauria de ser lliure d’escollir si administrar-se o no una vacuna: el cos de cadascú és cosa seva. Però de l’altra, les notícies ens recorden cada dia que no ens trobem en una situació normal: ja fa més d’un any i mig que vivim en l’anomalia més absoluta, amb les inquietuds i el malestar que genera a tota la població. I precisament perquè afecta tothom, hauria de primar el bé comú, la solidaritat. Així que si malauradament alguns no creuen prioritari protegir-se no només a si mateixos sinó a tots els que els envolten, ho sento molt: no podem pagar més plats trencats per qui no vol veure més enllà dels seus nassos.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

ANNA MAILLO DOMÈNECH

SANT VICENÇ DELS HORTS

La salut mental

Per què ens estranya tant sentir “vaig al psicòleg” però no “tinc cita amb l’oftalmòleg”? Encara no s’ha donat prou visibilitat a la salut mental ni es valora la importància que té per al nostre benestar. Si ens fa mal la gola, anem al metge sense dubtar-ho, però en el cas que tinguem ansietat ens costa fer aquest pas: el pas de rebre ajuda d’un professional. I no hauria de ser així. Sense una bona estabilitat emocional és molt difícil que puguem créixer com a persones i desenvolupar-nos tant a nivell personal com professional. No jutgem algú sense saber quina lluita interior intenta guanyar.

CARLA JUANÓS MAGRIÑÁ

BARCELONA

25-N: No ens quedem a la superfície

Farà un mes que vam conèixer la brutal violació que va patir una noia d’Igualada, i ja poc se’n parla. Ara que s’acosta el 25-N (Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones) es posaran exemples com el seu per mostrar que la violència de gènere és molt present. Tot i això, la violència física és només la punta de l’iceberg. També és violència contra les dones la psicològica, que moltes vegades pot exercir la parella. La gelosia, el gaslight, els comentaris despectius, les burles, controlar les amistats, el telèfon i les activitats són només alguns dels exemples que algunes viuen diàriament i que, al contrari del que ens ha ensenyat la televisió, no són una mostra d’amor. L’amor no fa mal, no oprimeix, no controla. No només pel 8-M o pel 25-N cal defensar els drets de les dones. Cal fer-ho sempre. Qualsevol avenç compta.

LAIA ÚBEDA I HERETER

BARCELONA

Una roda consumista que mai s’atura

El Black Friday ja és aquí… Com si no ens n’haguéssim assabentat. ¿Soc l’única que està farta de veure descomptes i publicitat a les xarxes socials? Doncs encara ens queda una setmaneta llarga de veure com la nostra societat demostra ser consumista fins al moll de l’os. Després enllacem amb Nadal i continuem amb les rebaixes de gener. ¿Aquesta roda s’acaba en algun moment? No prometo no comprar res durant aquests mesos, perquè sembla una missió quasi impossible, al ser bombardejats d’aquesta forma. El que sí que hauríem de fer és replantejar-nos com estructurem el nostre consum.

ARIADNA RODRÍGUEZ SILVESTRE

IGUALADA

Casado i el 20-N

Pablo Casado va assistir dissabte, 20-N, a una missa en què s’homenatjava Francisco Franco. Des del PP expliquen que hi va anar per error. Però la Fundación Francisco Franco ha agraït a Casado l’assistència i se sap que en aquesta església cada any es fa la mateixa cerimònia. ¿Fins quan ens prendran per idiotes?

MARIA LÓPEZ

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

stats