CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 31/05/2021

Cartes a la Directora 31/05/2021

3 min

Els metges

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Soc una àvia de vuitanta-dos anys i amb aquesta carta voldria expressar el meu agraïment a tot l’equip de l’UCI dirigida pel Dr. Pedro Castro de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Vaig ingressar el dia 23 de juliol del 2020 per insuficiència respiratòria i pneumònia bilateral per SARS-CoV-2. Vaig ser atesa ràpidament i vaig entrar a l’UCI. La primera persona que em va atendre molt bé va ser la Dra. Anna Matas i seguidament el Dr. Castro, que em va donar tota classe d’informació, els pros i els contres de la meva situació.

Ja us ho podeu imaginar: jo, tota sola i sense conèixer ningú i tothom amb les cares tapades. Però he de donar les gràcies al Dr. Castro, que amb la seva veu em va transmetre la seva humanitat i professionalitat i em va fer sentir com si tots fossin la meva família.

Vull donar les gràcies també a la Dra.Andrea Larrañaga del CAP de la Marina, que en tot moment es va interessar per mi i va ser la persona que em va proposar que m’enviessin una ambulància a la porta de casa per anar a l’hospital. Igualment, a totes les infermeres i personal, que em van atendre molt bé i van mantenir la meva família informada durant els dies del meu ingrés.

DOLORS GÓMEZ CANTÓ

BARCELONA

Els nostres vots

Per a la dreta, la situació és un win-win. Si Sánchez es fa enrere amb els indults, han guanyat per golejada, ells tenen raó i els altres són uns ploramiques. Si els dona, està atacant l’essència de la nació espanyola, que es desfarà com un gelat al sol per culpa seva. Ara bé, si la cosa tira endavant no serà pas per cap ànim de justícia, concòrdia ni res que se li assembli, sinó únicament perquè el PSOE necessita els catalans per mantenir-se on és. O sigui, que els nostres vots són la garantia que, almenys, hi ha esperança. Els que diuen que no val la pena votar han de pensar en això; si perdem el poder de decidir a Madrid, llavors sí que estem perduts del tot.

JOAN DOMÈNECH OLIVA

BARCELONA

La importància de les abelles

Visc al camp, en una finca ecològica, és a dir, respectuosa amb el medi ambient. Tot sovint ens trobem amb eixams d’abelles que busquen refugi en una atmosfera neta. Aviat les fiquem dins un rusc per després recollir-ne la mel. Un apicultor desenganyat em comentava que tenia més d’un centenar de ruscos escampats pels boscos del Gironès, però com que la vespa asiàtica els matava va decidir traslladar-los a l’Empordà. Mala sort! Els productes químics utilitzats per ruixar els sembrats de colza els hi han matat totes. El centenar de ruscos estan buits. Qui són els responsables que es produeixin sistemàticament aquestes catàstrofes ecològiques?

LOLA ARPA VILALLONGA

PERATALLADA

Arrimadas i els indults

La presidenta de Ciutadans Inés Arrimadas s’oposa frontalment a la concessió dels indults dient que només serviran perquè Pedro Sánchez pugui continuar al govern. O sigui que res d’acabar amb l’empresonament injust d’uns polítics que ja porten, alguns d’ells, gairebé quatre anys tancats i privats de llibertat; res d’acabar amb el dolorós i injust patiment de les seves famílies; res de tancar ferides i intentar normalitzar la vida política catalana; res de buscar la concòrdia per damunt del desig de càstig i de revenja. Els indults només són espuris càlculs electorals per mantenir el president Sánchez al poder! Uns arguments que no s’avenen en res amb el partit moderat de centre liberal en què vol convertir Ciutadans la senyora Arrimadas, ja que són més propis de la “caverna” espanyolista, aquella que per il·luminar-se dins de la seva foscor intel·lectual fa servir la teia de la catalanofòbia.

JOSEP VILÀ BATLLE

OLESA DE MONTSERRAT

stats