CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 01/11/2021

Cartes a la Directora 31/10/2021

3 min

Amb l’aparició de les plataformes digitals, que ens permeten accedir a milers de pel·lícules i sèries, també ha aparegut un debat nou sobre el contingut que els menors consumeixen i al qual tenen fàcil accés. És un fet que moltes de les sèries i pel·lícules actuals estan plenes d’escenes de violència i acció. El problema ve quan els menors normalitzen certs comportaments i comencen a imitar els seus herois ficticis, i creen d’aquesta manera situacions veritablement perilloses que podrien acabar en desgràcies.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Amb la quantitat de plataformes i la facilitat que tenen els menors d’accedir als seus continguts, cada cop es fa més difícil controlar el que veuen. Cal anar amb compte, i estar atents, perquè un ús indiscriminat podria tenir conseqüències greus, que es podrien traduir en comportaments violents i en la imitació d’uns models que s’allunyen molt de la realitat.

LIDIA ALBA LOZANO

CASTELLDEFELS

Normalitzant el covid al Regne Unit

Cada dia els nous casos de covid ronden els 40.000 al Regne Unit. Però el que més sorprèn és la manera d’afrontar la pandèmia al país. Segons Linda Bauld, professora de salut pública a la Universitat d’Edimburg, per als britànics el nombre de persones que moren a causa del covid-19 ha passat a un segon pla i s’ha produït una insensibilització davant la mortalitat. Stephen Reicher, psicòleg de la Universitat de Saint Andrews, afirma que el govern ha estat normalitzant de manera sistemàtica la taxa actual d’infeccions i ha abandonat qualsevol pretensió d’adoptar mesures de salut pública per controlar els casos. Això contrasta enormement amb la gestió que s’ha fet a Espanya, per exemple, on s’han aplicat mesures estrictes i dures per contenir la pandèmia. És complicat prendre decisions en un context com l’actual, ¿però els dirigents britànics no veuen que potser s’estan equivocant?

MARIA AGUADO I ESTIARTE

BARCELONA

Tot per una selfie?

Espanya és el sisè país amb més casos de mort per… selfies. Sembla una bogeria, oi? Segons un estudi de la Fundació iO, cada setmana mor una persona arreu del món fent-se una selfie, la qual cosa em fa plantejar: ¿fins a tal punt és capaç d’arribar l’ésser humà per uns quants likes al seu perfil de les xarxes socials? Malauradament sí, les dades ho confirmen. De fet, és un problema que ve de fa anys, causat per l’aparició de les xarxes socials a les nostres vides. Evidentment, són una forma d’expressió creativa i una eina de comunicació, sobretot per a les generacions més joves, que són precisament les més afectades per aquest fenomen. El problema ve quan aquesta fotografia es converteix en l’última de la teva vida.

ARIADNA RODRÍGUEZ

IGUALADA

Està bé no poder amb tot

En un món tan accelerat sovint molts ens repetim que hem de donar el 100% de nosaltres mateixos, ens diem que mai podem equivocar-nos. Aquest és un discurs propi d’algú exigent que per si mateix pot ser una font de motivació. El problema arriba quan es converteix en el nostre diàleg intern permanent.

El perfeccionisme i l’autoexigència excessiva poden fer-nos experimentar ansietat, fins i tot poden repercutir en la nostra salut. Ens diem que hem de fer-ho tot bé i se’ns repeteix constantment que podem amb tot, quan no sempre és així. A l’adonar-nos-en caiem en un estat de disconformitat que no ens deixa gaudir del dia a dia.

Hem de començar a tractar-nos millor i a canviar el nostre diàleg intern perquè a vegades no podem amb tot i no passa res per això.

MARIA ESCOT ROCA

BARCELONA

stats