Balears 02/09/2013

Anticorrupció demana que s'encausin Camps i Barberá pel cas Nóos

'El País' publica que els fiscals de Balears lliuraran avui un escrit sol·licitant-ho al Tribunal Superior de Justícia de València

ARA Balears
2 min
La declaració d'Urdangarin acosta la imputació de Barberá i Camps

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears demanarà aquest dilluns que el Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) encausi i investigui l'expresident valencià Francisco Camps i la batlessa de de València, Rita Barberá, en el marc del cas Nóos, segons que publica El País. La fiscalia, doncs, entendria que hi ha indicis de delicte en la firma dels contractes per fer els Valencia Summit, els equivalents al País Valencià dels Illes Balears Forum.

Entre els cinc congressos que es varen fer a Palma i València, l'Instituto Nóos -dirigit per Iñaki Urdangarin i Diego Torres- es va endur més de cinc milions d'euros dels governs balear i valencià i de l'Ajuntament de València. A aquests doblers L'expresident de l'arxipèlag en aquella etapa, Jaume Matas,ja fa anys que està imputat al cas Nóos. L'escrit dels fiscals es presenta després que el TSJV denegàs la seva sol·licitud per tenir més temps per pronunciar-se sobre la possible imputació dels dos polítics en el cas.

El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, es va inhibir en favor del TSJV proposant-li que assumís la investigació dels dos polítics, com que són diputats a les Corts Valencianes, ell no té les competències per fer-ho. Va fer arribar a finals de maig a la presidenta del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià un escrit de 71 pàgines en què explicava els indicis que podrien dur el tribunal a imputar l'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps i la batlessa de València, Rita Barberá.

"Sense el beneplàcit del president, Francisco Camps Ortiz, no s'entén la submissió de la Generalitat valenciana a les exigències d'Iñaki Urdangarin", assegurava, contundent, el jutge. Castro hi desgranava totes les irregularitats dels contractes de les institucions valencianes amb la trama Nóos entre els anys 2004 i 2006, sobretot pels tres Valencia Summit i el projecte fallit de Jocs Europeus, que varen costar devers 3,5 milions d'euros públics.

stats