Corrupció
Balears 17/05/2013

L'Audiència de Palma rebaixa l'IVA a la fiança d'Iñaki Urdangari i Diego Torres

Dóna per bons la majoria dels arguments del jutge José Castro per fer-los pagar 8,2 milions, però accepta una part dels recursos dels responsables de Nóos

Enric Borràs Abelló
1 min
Iñaki Urdangarin haurà de pagar una fiança milionària

PalmaL'Audiència de Palma ha acceptat avui, en part, els recursos d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres en contra de la fiança de 8,2 milions d'euros que els va imposar el Jutge José Castro. En concret, els l'ha rebaixada pel valor de l'IVA que l'Instituto Nóos hauria pagat pels contractes i convenis que va cobrar.

La decisió l'ha presa la secció segona de l'Audiència, el mateix tribunal que va suspendre la imputació de la infanta, però aquesta vegada dóna per bons la majoria dels arguments en què del jutge del cas Nóos es va basar per decidir la quantitat de la fiança. Cal recordar que, segons l'estimació del fiscal Pedro Horrach, els dos socis s'haurien apropiat de més de quatre milions d'euros públics. L'Institut Nóos va cobrar més de sis milions dels governs balear i valencià, sobretot a causa dels cinc congressos milionaris que va organitzar a Palma i València.

stats