L'Audiència denega a la infanta una vista prèvia per intentar evitar la banqueta

El tribunal resol que el moment oportú per resoldre qüestions prèvies és el primer dia del judici

L'Audiència de Palma farà seure la infanta Cristina a la banqueta dels acusats. Així es desprèn de la providència que acaba de fer pública el tribunal en resposta a la petició de la defensa de la infanta de realitzar una vista prèvia al judici per resoldre les qüestiones prèvies.

En la seva providència, el tribunal ha explicat que es faran algunes vistes abans del judici, però simplement per aclarir aspectes relacionats amb les proves proposades per les parts. Recorda l'Audiència que totes les altres qüestions s'han de plantejar a l'inici del judici, és a dir, el primer dia de la vista, amb els acusats, inclosa la infanta Cristina evidentment, a la banqueta.

La defensa de la infanta manté que l'acusació popular de Manos Limpias –l'única que acusa la germana del rei– no està legitimada per dur-la a judici. Segons la defensa, en no estar acusada ni pel ministeri fiscal ni per Hisenda (la part perjudicada pels delictes fiscals imputats a la infanta), és d'aplicació la doctrina Botín i la infanta no pot ser jutjada. La defensa volia que això es resolgués abans del judici, però l'Audiència ha resolt que el moment processalment oportú és l'inici de la vista.

Més continguts de