L’Audiència dóna llum verda a la venda del palauet dels ducs de Palma

El tribunal desestima el recurs de Manos Limpias que qüestionava el preu de 6,9 milions i confirma el lliurament de 2,3 milions al jutjat per cobrir les fiances

L’Audiència de Palma ha donat llum verda a la venda del palauet dels ducs de Palma després de desestimar el recurs presentat per l’acusació de Manos Limpias contra l’autorització atorgada per Castro a l’operació, amb la condició que es lliurassin al jutjat un total de 2,3 milions per cobrir part de les fiances de responsabilitat civil imposades a la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin com a acusats en el cas Nóos.

La venda de la casa d’Elisenda Pinós està tancada per un total de 6,9 milions d’euros, un preu que Manos Limpias qüestionava en el seu recurs afirmant que no s’acreditava que aquest fos el millor preu per a l'immoble. Castro ja digué el mes de febrer passat que el preu de 6,9 milions era raonable, tot i acceptar que és inferior al que hauria tingut fa uns anys, però acceptable en la situació econòmica actual. Castro deia que no hi havia motiu de tenir recel (que en realitat es cobràs més per la venda i l’operació es formalitzi per un preu inferior) i l’Audiència ho confirma.

És més, l’Audiència apunta que en cap cas l’acusació no ha presentat cap possibilitat d’oferta millor pel preu de venda que s’ha tancat. Manos Limpias insinuava en el seu recurs que no s’havia acreditat la procedència dels 6,9 milions que es pagaran per la casa i que se n’hauria de vigilar l'origen. L’Audiència contesta que a priori no hi ha cap motiu per dubtar del correcte origen dels fons per evitar un hipotètic blanqueig de capitals. El tribunal resol que no es justifica la mesura especial de vigilància que reclama Manos Limpias.

Ara, amb aquesta resolució, queda desbloquejada la venda del palauet, que es podrà formalitzar aviat. Cal recordar que ni Urdangarin ni la infanta Cristina no han completat per ara les fiances imposades pel jutge José Castro. Únicament queda pendent resoldre el recurs que va plantejar Urdangarin, pel qual reclamava que dels 2,3 milions de la venda que han d’aportar al jutjat se’n restin 253.705 per pagar a un deute amb Hisenda. Això no afecta la venda ni tampoc el lliurament dels 2,3 milions al jutjat, dels quals es restaria el deute d’Hisenda si l’Audiència resol a favor del duc de Palma.

Més continguts de