Els ducs de Palma podran vendre el palauet en plegar-se a les exigències de Castro

El jutge del cas Nóos ha autoritzat l'aixecament de l'embargament del xalet de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin perquè s'han compromès a lliurar, com exigia el jutge, 2,3 milions d'euros per cobrir les fiances

El jutge d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha dictat aquest dimarts una providència en la qual ordena a un registre de la propietat de Barcelona que cancel·li l'embargament sobre la meitat de l'habitatge d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina en aquesta ciutat, després que tots dos hagin presentat un escrit davant del jutjat comprometent-se a ingressar en el seu compte 2.372.602 euros en concepte de responsabilitat civil procedent de la venda de l'immoble, de manera que accepten les condicions estipulades per aquest magistrat. Inicialment, els ducs de Palma just estaven disposats a lliurar al jutjat 2,1 milions del total de 9,6 milions que obtindran per la venda de la seva casa del català barri de Pedralbes. El jutjat de Castro els exigeix que aportin aquesta quantitat (després de restar la cancel·lació de la hipoteca de 4,4 milions i altres pagaments que Castro ha acceptat com a prioritaris) per cobrir part de la responsabilitat civil que els ha imposat com a acusats en el cas Nóos. La infanta ha d'afrontar una fiança de 2,7 milions d'euros i el seu marit, de 13, 6 milions.

Precisament aquest dimecres dia 4 comença a comptar el termini perquè tots els acusats en el cas Nóos, entre ells la germana del rei Felip i el marit d'aquesta, presentin els seus escrits de defensa i constitueixin les fiances. El termini conclou el proper dia 1 d'abril, excepte pel vicealcalde de València, Alfons Grau, que disposa d'un dia més perquè just aquest dilluns l'Audiència ha acordat que ha de ser sotmès a judici per Nóos.

Tot i l'escrit acatant les condicions de Castro, elevant en 200.000 euros la quantitat a consignar de la venda del palauet, la representació processal d'Urdangarin manté el recurs d'apel·lació davant l'Audiència per poder utilitzar una part del 2,3 milions a lliurar al jutjat  (en concret, 253.705,12 euros) per pagar deutes a l'Agència Tributària. En cas que prosperi aquest recurs, Urdangarin recuperaria aquesta quantitat amb la citada destinació. Castro entén que aquest deute no té prioritat per sobre de les fiances.

Més continguts de

El + vist

El + comentat