El PP carrega contra el jutge Castro per la filtració de l'informe equivocat d'Hisenda

El portaveu d'Economia del partit al Congrés no critica els errors de l'Agència Tributària amb la infanta però ataca el jutge del cas Nóos

El portaveu d'Economia del PP al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, ha criticat aquest dijous el jutge del cas Nóos, José Castro, per la filtració de l'informe erroni de l'Agència Tributària que encolomava la venda de tretze propietats per valor d'1,4 milions d'euros l'any 2005 a la infanta Cristina de Borbó. En canvi, no ha fet el mateix amb Hisenda.

Pujalte ha declarat aquest dijous que "el jutge aquest que demana explicacions a tothom hauria d'explicar com es filtren els sumaris secrets al seu jutjat", amb referència a Castro. Ho ha dit als passadissos del Congrés i ha afegit que li agradaria que el magistrat explicàs "per què un document que ha de ser tan secret arriba tan aviat als mitjans de comunicació i com els sumaris secrets al seu jutjat es filtren i ell no demana explicacions a ningú". Amb tot, cal tenir en compte que el secret de sumari del cas Nóos es va aixecar fa mesos i que aquest informe no era secret. A més del jutge, el fiscal i els acusadors, el varen rebre totes les parts personades al procés.

En canvi, el polític popular ha dit que creu que l'Agència Tributària "no té res a amagar" i que les explicacions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ni l'han convençut ni l'han deixat de convèncer. "No sé quin és el rerefons del tema ni el que poden amagar, crec que no hi ha res d'això, m'inclín a pensar que són errades, però cal explicar el perquè, i el Ministeri i l'agència ho estan fent", ha afegit. Segons Pujalte, el ministre ha fet el que havia de fer: obrir una investigació interna i explicar-se després.