Balears 02/09/2013

El rei d'Espanya va deixar a la infanta 1,2 milions per comprar el palauet de Pedralbes

La filla de Joan Carles I va cobrar els doblers en dues "transferències urgents". Va incloure el préstec a la declaració de patrimoni però en va desaparèixer el 2011

Pedro Águeda
1 min
PARE I FILLA  El rei s'ha mostrat enutjat i ha censurat el comportament del marit de la seva filla, Iñaki Urdangarin, que ha compromès la Corona.

MadridEl rei Joan Carles I va fer un préstec d'1.200.000 euros a la seva filla, Cristina de Borbó, l'any 2004, tal com s'ha pogut saber ara gràcies a un informe de l'Agència Tributària inclòs en el sumari del cas Nóos. Segons aquest informe, un compte a nom de la filla del rei va rebre dues "transferències urgents" el 30 de juliol i el 29 de setembre, cada una per valor de 600.000 euros.

La Casa Reial espanyola ha explicat a l'agència Efe que aquesta transferència s'havia fet des d'un compte del monarca "a Madrid" per tal d'ajudar el matrimoni a comprar el palauet de Pedralbes. Les mateixes fonts explicaren que el préstec es va declarar a Hisenda i hi ha una escriptura pública davant notari.

En l'informe d'Hisenda que l'Agència Tributària ha lliurat al jutge José Castro, al qual ha tingut accés aquest diari, s'assegura que la infanta Cristina va incloure aquest deute d'1,2 milions a les declaracions dels exercicis entre el 2004 i el 2007, però que quan el tribut corresponent a un préstec d'aquesta mena va ser "rehabilitat" després de tres anys de derogació, el 2011, aquest deute va desaparèixer de la seva declaració de patrimoni. A la declaració de 2012 la infanta va tornar a declarar un altre préstec, però aquest per valor d'1.050.000 euros.

stats