Així queda el Rànquing Estrella que determina les colles del Concurs de Castells

Aquestes són les 42 colles classificades pel certamen casteller a l'espera de confirmar quines formacions renuncien a participar-hi

El Rànquing Estrella és l'índex que fa servir el Concurs de Castells per determinar quines colles es classifiquen de ple dret per a cada una de les jornades que el composen. El llistat comptabilitza les tres millors construccions de les cinc millors diades realitzades per cada formació des de l'1 de setembre del 2015 fins al 31 d'agost de 2016. Les primeres 42 colles queden automàticament convidades a participar al XXVè Concurs de Castells, repartides de la manera següent. Les 12 primeres colles classificades podran assistir a la jornada que tindrà lloc el 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça, les ubicades entre el lloc 13 i el 30 queden classificades per a la jornada de l'1 d'octubre, també a l'antiga plaça de braus. Finalment les colles que han quedat entre el lloc 31 i el 42 podran actuar el 25 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra.

Les 42 colles classificades a dia 31 d'agost són convidades per l'organització del Concurs però cal esperar renúncies que modificaran aquest llistat. Els Minyons de Terrassa no hi prenen part per convicció filosòfica, un punt que fins i tot recullen els seus estatuts. Els Castellers de Cornellà i els Margeners de Guissona, en declaracions al Diaricasteller.cat, també han confirmat la seva renúncia i cal sumar les modificacions que pugui fer l'organització per part seva. En aquest sentit, el Concurs ja va anunciar que havien convidat els Xiquets de Hangzhou a prendre part de la jornada de dissabte i és possible que convidin els Xiquets del Serrallo també a la Tarraco Arena per la seva condició de colla local, tot i haver quedat a una posició de l'accés.

Si les previsions es compleixen, aquest any el Concurs podria comptar amb la participació de 44 formacions, dues més de les habituals, la jornada de Torredembarra quedaria inalterada, amb 12 colles, la de dissabte passaria de les 18 a les 20 amb la incorporació dels Xiquets de Hangzhou i els del Serrallo, i diumenge es veurien les cares les 12 millors agrupacions d'entre les que acceptin la invitació.

Diumenge 2 d'octubre (Tarragona)
1 - Castellers de Vilafranca
2 - Colla Vella dels Xiquets de Valls
3 - Minyons de Terrassa
4 - Colla Jove Xiquets de Tarragona
5 - Colla Joves Xiquets de Valls
6 - Xiquets de Tarragona
7 - Castellers de Sants
8 - Castellers de Barcelona
9 - Capgrossos de Mataró
10 - Castellers de la Vila de Gràcia
11 - Castellers de Sabadell
12 - Nens del Vendrell

Dissabte 1 d'octubre (Tarragona)
13 - Xiquets de Reus
14 - Xicots de Vilafranca
15 - Marrecs de Salt
16 - Castellers de Sant Cugat
17 - Moixiganguers d'Igualada
18 - Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
19 - Sagals d'Osona
20 - Xics de Granollers
21 - Castellers de Terrassa
22 - Castellers del Poble Sec
23 - Castellers de la Sagrada Família
24 - Castellers d'Esplugues
25 - Bordegassos de Vilanova
26 - Castellers de Lleida
27 - Tirallongues de Manresa
28 - Al·lots de Llevant
29 - Castellers de Berga
30 - Colla Castellera Jove de Barcelona

25 de setembre (Torredembarra)
31 - Colla Jove de Castellers de Sitges
32 - Xiquets del Serrallo
33 - Castellers de Cornellà
34 - Colla Castellera de Figueres
35 - Castellers de Badalona
36 - Castellers de Cerdanyola
37 - Margeners de Guissona
37 - Castellers de Sant Vicenç dels Horts
39 - Castellers de Caldes de Montbui
40 - Castellers d'Esparreguera
41 - Minyons de l'Arboç
42 - Salats de Súria