Els Arreplegats coronen el primer dos de vuit amb folre i manilles de la història universitària

La formació de la Zona Universitària de Barcelona ha completat també la millor actuació en acompanyar el nou castell del tres de vuit folrat i el quatre de vuit

La vint-i-unena diada dels Arreplegats de la Zona Universitària ha estat l'escenari del primer dos de vuit amb folre i manilles del món casteller universitari. La formació amfitriona ha coronat aquesta estructura inèdita en la segona ronda tot just després de completar el tercer tres de vuit amb folre de l'any. Tot i la dura caiguda, han pogut arrodonir la primera tripleta de castells de vuit de la història en descarregar també el quatre de vuit. Els han acompanyat en l'actuació els Xoriguers de la Universitat de Girona, els Passerells del Tecnocampus de Mataró, els Engrescats de la Universitat Ramon Llull i els Bergants del Campus Terrassa.

Els Arreplegats han complert el seu objectiu i han provat tres dels seus quatre millors castells. L'aleta del dos de vuit emmanillat ha estat el punt àlgid de l'actuació, però la capacitat de la colla per acompanyar-lo del tres de vuit folrat i d'un quatre de vuit amb canvis provocats per la llenya és també admirable. El dos s'ha alçat mostrant un folre i unes manilles molt sòlids, però el tremolor d'una de les rengles ha fet que el castell acabés cedit per la part alta quan s'iniciava el descens. La diada ha quedat aturada mentre les assistències mèdiques desplaçaven alguns castellers.

La colla dels Passerells del Tecnocampus ha estat la que ha aconseguit els millors resultats després dels Arreplegats. Els de Mataró han completat els dos castells bàsics de set i el tres amb agulla. Molt meritòria ha estat també l'actuació dels Engrescats de la Universitat Ramon Llull, que han repetit a la plaça de les Constel·lacions el seu millor castell, el quatre de set, i l'han acompanyat de construccions de la gamma alta de sis com el cinc i el dos de sis.

Els Xoriguers de la Universitat de Girona s'han quedat a les portes dels set pisos en haver de desmuntar el quatre pels dubtes de la canalla. Tot i així han completat el dos de sis i han arrodonit l'actuació amb el quatre de sis. Els Bergants han segellat l'actuació amb els dos castells bàsics de sis amb agulla, si bé el tres ha acabat cedint quan ja es desmuntava el pilar.

Totes les colles menys els Arreplegats, marcats per la caiguda, han finalitzat l'actuació completant el pilar de cinc.

Arreplegats de la ZU: 3d8f, 2d8fm c, 4d8, 9 P4 (1 intent)
Xoriguers de la UdG: 2d6, id 4d7, 4d6, P5
Passerells del TCM: 3d6a, 4d7, 3d7, P5
Engrescats de la URL: 4d7, 5d6, 2d6, P5
Bergants del CT: 3d6a c, 4d6a, 3d6, P5, P4, P4