Barberà del Vallès estrena plaça de nou

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat un tres de nou amb folre que els Saballuts només han pogut coronar

La plaça de la Vila de Barberà del Vallès s'afegeix des d'avui als indrets que han vist en algun moment l'aleta d'un castell de nou pisos. L'estrena del tres de nou amb folre dels Castellers de Sabadell, que només han pogut coronar, i el tres descarregat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona han estat acompanyats de la segona clàssica de castells de vuit dels Xics de Granollers.

Barberà havia vist construccions com el cinc de vuit, el dos folrat o el pilar de sis però els castells de nou pisos que els Castellers de Sabadell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona han alçat avui han estat els primers d'aquest nivell que s'intentaven a la plaça de la Vila de la localitat del Vallès Occidental. Els Castellers de Sabadell han estrenat el cinc de vuit en el primer torn i han deixat per a la segona ronda l'atac al tres de nou amb folre. El primer castell de nou pisos dels Saballuts ha cedit quan l'acotxador iniciava el descens i no ha pogut evitar que els de la camisa verda completessin el set de vuit per arrodonir la millor actuació d'aquest curs.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha mantingut el pols dels Saballuts en les dues primeres rondes. Han descarregat el cinc de vuit, de manera que han igualat l'actuació dels del Vallès i l'han superat en completar el seu tres de nou folrat. Els tarragonins han optat pel quatre de vuit per acabar la seva exhibició.

Tot i sumar onze castells de vuit pisos entre les estructures del tres i el quatre, i nou torres de set, els Xics de Granollers només havien completat la clàssica de castells de vuit a Girona aquest mes de maig. Avui a Barberà han sumat per segon cop enguany la tripleta de castells composta pel tres i el quatre de vuit, i el dos de set.

Castellers de Sabadell: P4, P4, 5d8, 3d9f c, 7d8, P4, P5, P4, P5
Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4, 5d8, 3d9f, 4d8, P4, P5, P4, P5
Xics de Granollers: P4, P4, P4, 3d8, 4d8, 2d7, P5, P5, P4