Barcelona i Tarragona competeixen pel protagonisme casteller del cap de setmana

Les diades castelleres de la Mercè i Santa Tecla esperen veure castells del màxim nivell

La plaça de Sant Jaume a Barcelona i la de la Font a Tarragona es preparen per gaudir aquest cap de setmana de tres actuacions castelleres de màxim nivell. Dissabte coincidiran la diada de Santa Tecla i la nova jornada històrica de la Mercè, la que fins ara es coneixia com a diada de colles convidades, mentre que diumenge les sis colles locals barcelonines es veuran les cares en una exhibició que estrenarà format a l'antiga, després de l'èxit de la diada de Santa Eulàlia.

De les tres caigudes que van patir diumenge passat els Castellers de Vilafranca, segurament la que més mal va fer va ser la del quatre de nou sense folre, un castell que han treballat fins a l'extenuació i que a assaig dominen sense contratemps. Aquest, doncs, serà el màxim objectiu dels vilafranquins dissabte a Barcelona, i és previsible que arribi acompanyat de dues construccions de gamma extra que quedarien definides divendres després de l'assaig previ a la diada. Els vilafranquins estaran acompanyats dels Minyons de Terrassa que, si bé encara es troben en procés de recuperació de la caiguda patida a la diada de Sant Fèlix, ja van demostrar a la festa major de Sabadell que tenen potencial per encarar castells de gamma extra. Els egarencs celebraran la seva vint-i-setena temporada consecutiva de forma ininterrompuda a la plaça de Sant Jaume, i per això aquesta setmana han intensificat els assajos per preparar les seves millors construccions. Com és habitual, la colla amfitriona serà la degana de la ciutat, els Castellers de Barcelona, que buscaran completar la tripleta màgica.

A Tarragona cap de les quatre formacions fa un pas enrere. Si bé els rumors apunten que la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descartat el tres de deu emmanillat, s'espera que la plaça de la Font vegi alguna estrena lila com podrien ser el tres de nou amb folre i agulla o fins i tot el quatre de nou sense folre. Els Xiquets de Tarragona volen anar un pas més enllà de la tripleta màgica assolida el cap de setmana passat i treballen amb rigor per dur a plaça el pilar de vuit amb folre i manilles. Tot i que aquest cap de setmana no arribi el moment de l'estrena del dos de vuit amb folre dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la colla tornarà a apostar pel pilar de set folrat, mentre que els Xiquets del Serrallo podrien descartar l'atac al dos de set però seguir exhibint un bon nivell amb les estructures de la gamma alta de set, com els castells amb agulla, el cinc o el set.

Les colles locals de Barcelona actuaran a l’antiga

Diumenge, la plaça de Sant Jaume tornarà a omplir-se per gaudir de la diada de colles locals de la ciutat. Enguany l'actuació estrenarà un nou format molt més senzill que els experimentats en anteriors temporades, ja que les colles han decidit actuar a l'antiga, és a dir, sense ordres ni torns establerts i amb una durada màxima de dues hores i mitja. La cita podria sumar un total de cinc castells de nou pisos, ja que els Castellers de Barcelona i els de Sants han anunciat que posaran el llistó en la tripleta màgica, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia optarien pel quatre de nou folrat però aparcarien el tres, de moment. Els Castellers de la Sagrada Família i la Colla Jove de Barcelona centraran tots els seus esforços en el quatre de vuit, mentre que els Castellers del Poble Sec reuniran els seus millors castells aquesta temporada en una diada de gamma alta de set.

Més continguts de