La CCCC i Repsol signen un conveni de col·laboració per quarta vegada

L'entitat i la companyia tornen a signar l'acord de col·laboració pel qual Repsol aportarà 10.000 euros per a prevenció, formació i difusió del fet casteller

Aquest migdia, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Cortès Artigas, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i Josep Bertran Gimferrer, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona, han signat un conveni de col·laboració entre l'entitat i la companyia segons el qual Repsol donarà 10.000 euros destinats a aportar al món casteller eines de prevenció de lesions, a fer-ne difusió a les escoles i a proporcionar formació als equips directius de les colles castelleres, àmbits en què la companyia ja ha col·laborat en altres ocasions i en els quals tant el fet casteller com Repsol tenen especial interès. 

El principal resultat d'aquesta col·laboració ha estat l'edició i publicació avui a les xarxes del vídeo 'Fem pinya', un projecte elaborat entre la CCCC i Repsol, basat en el fulletó homònim que l'entitat va editar amb el finançament de la companyia l'any passat. Es tracta, doncs, d'un audiovisual de 15 minuts dirigit per Xavier Vela i presentat per Biel Duran en què es recullen els principals consells que cal tenir en compte a l'hora de donar pit a pinya, amb l'objectiu de minimitzar el risc de lesions. 

Enguany, però, una altra novetat és la celebració, aquest dissabte, de la primera edició de la Jornada de Formació per a Colles Universitàries, què es durà a terme a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus. Aquesta serà la primera jornada d'aquest tipus que la CCCC organitza exclusivament per a les colles universitàries, que any rere any són més nombroses i persegueixen objectius més grans. 

Finalment, el finançament de Repsol també es destinarà, per tercer any consecutiu, a oferir sessions gratuïtes a les escoles de l'activitat 'Fem un castell?', duta a terme pel Camp d'Aprenentatge de Tarragona. La previsió és que, a banda de les sessions que ja s'han fet a les escoles de Tarragona durant les festes de Santa Tecla, enguany se'n facin més de 50 en una vintena d'escoles del territori català, a més de participar en el Fòrum Casteller Santa Úrsula de Valls.