El CEPAC convoca la tercera edició dels premis per a treballs de fi de grau i postgrau de tema casteller

Es concediran un premi i un accèssit, de 1.000 € i 500 € respectivament

Amb la voluntat de reconèixer i estimular la recerca i la difusió d’estudis relacionats amb el fet casteller, així com incrementar la visibilitat d’aquests estudis en el panorama científic i acadèmic, el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells convoca la tercera edició del premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller. Aquests, compten amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona / La Biennal de Castells.

Els aspirants tenen fins al 14 d’octubre per presentar els seus treballs i hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat de la Xarxa Vives d’Universitats durant el període acadèmic 2018-2019 la qualificació del qual hagi estat com a mínim d’aprovat.

Es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1.000 € i 500 €, respectivament, i la publicació del treball en paper i/o format electrònic.

El jurat estarà integrat per cinc persones: el president del CEPAC o la persona en qui delegui, tres investigadors coneixedors del fet casteller designats per la junta del CEPAC, almenys un dels quals haurà de ser personal docent i investigador de la URV i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya o la persona en qui delegui.

Per a més informació, es poden consultar les bases del premi a la pàgina web del CEPAC

En l'última edició la premiada va ser Lurdes Quintero, amb el treball “Mediació castellera”, mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs “Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil”, de Mariona Arnau Garcia, i “Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social”, de Marta Garcia Yuste.

La primera beca CEPAC, destinada a un estudi sobre la fidelització i el compromís dels castellers 

Més enllà dels premis per a treballs de final de grau o postgrau universitari, aquest any el CEPAC també ha convocat una beca de 4.000 € per a la recerca sobre el fet casteller.

Lara Santana Torralba, estudiant de psicologia de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i cap de l’Àrea Social de la colla castellera Capgrossos de Mataró, va resultar-ne guanyadora amb el projecte “Castells i compromís. Anàlisi dels factors de fidelització i mesura del nivell de compromís organitzacional dels castellers i castelleres”.