Els Capgrossos agafen el relleu dels Castellers de Sants

La formació mataronina ha estat la primera, a banda dels Borinots, a dur a plaça un castell amb el sistema de soca a l'antiga

La diada del vintè aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia ha recollit aquest diumenge una de les sorpreses positives del cap de setmana. A banda d'un gran nivell, amb fins a cinc construccions de la gamma alta de 8, els aficionats han pogut gaudir del primer castell folrat de la temporada executat amb el sistema de soca a l'antiga, ideat pels Castellers de Sants amb l'objectiu de millorar la seguretat dels components de la base de l'estructura. La dels Capgrossos de Mataró ha sigut la primera colla a seguir els passos dels Borinots.

Després de completar aquest dissabte la clàssica de castells de 8 –3 i 4 de 8 acompanyats del 2 de 7–, els Capgrossos han fet un pas endavant en atacar a Gràcia el seu primer 2 folrat de l'any. Els mataronins, una de les colles que més receptives es van mostrar l'any passat respecte a tancar la soca dels castells folrats amb els braços amunt, col·locats com es fa en les construccions sense folre, per protegir el cap i les cervicals dels components de la base, també han fet un pas endavant pel que fa a la responsabilitat castellera de les grans formacions. Si bé els Castellers de Sants ja havien demostrat que aquest tipus de soca no destorba l'execució de castells com el 2 de 8, el pilar de 7 o, fins i tot, el 3 de 9, per treure'n més bones conclusions i millorar les posicions més complexes calia que altres colles l'experimentessin també a plaça. Els primers a invertir-hi el temps necessari han estat els Capgrossos de Mataró, que han descarregat també els dos castells bàsics de 8 i han arrodonit així la tripleta de castells de 8.

La colla amfitriona, els Castellers de la Vila de Gràcia, ha descarregat els 3 i el 4 de 8 i ha apostat com a millor construcció pel 7 de 8, que ha arribat en la segona ronda. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat el 5 de 8, si bé el seu 4 de 8 amb agulla ha tornat a quedar només carregat, per segon cop consecutiu enguany. Els Nens del Vendrell completaven el cartell de la diada i ho feien estrenant també el 2 de 8 amb folre.

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d8, 7d8, 4d8, V5
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 4d8a c, 4d8, P6, 4 P4
Capgrossos de Mataró: 4d8, 3d8, 2d8f, P5, 4 P4
Nens del Vendrell: 3d8, 2d8f, id 4d8, 4d8, V5