Els Capgrossos arrodoneixen un esplèndid 20è aniversari

La plaça de Santa Maria va gaudir també amb el set de vuit dels Castellers de Sants i la clàssica de castells de vuit dels Marrecs de Salt

Pels aniversaris es demanen desitjos, i els Capgrossos de Mataró enguany han vist acomplert el seu: portar a plaça la tripleta màgica més matinera del seu historial. Ho van fer diumenge, acompanyats de dues colles amigues, els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants.

La diada del 20è aniversari dels Capgrossos va començar de la millor manera, amb un cinc de vuit que, tot i un petit tremolor, es va completar amb la ment ja posada a la segona ronda. El tercer cinc de l'any demostra l'interès dels de la camisa blava a alçar-lo un pis més. De seguida es veuria el millor castell de la jornada, el primer tres de nou amb folre de la temporada dels del Maresme. Ja des de l'inici es va veure que l'haurien de treballar de valent per completar-lo. Amb un folre molt tou, l'estructura es va alçar lleugera, però amb l'entrada dels dosos, la rengla es va estirar, fet que va fer treballar tots els nivells durant el descens. Complint amb l'anunci inicial, es van atrevir també amb el quatre de nou folrat. De millor execució que el tres, també va patir en perdre les mides.

L'esclat d'alegria no es va fer esperar a les files dels Capgrossos, que s'apunten a la tònica d'avançar les previsions. La felicitat, però, no va ser completa, ja que l'enxaneta d'un esvelt pilar de sis es va fer enrere quan les gralles ja anunciaven l'aleta. Dos pilars de cinc i un deu de quatre van tancar la seva exhibició.

La segona colla a actuar va ser la d'uns Castellers de Sants que, afectats per la manca de personal, van haver de descartar els nou pisos. Malgrat el contratemps, els barcelonins van estar a l'altura. Van descarregar sense gaires complicacions un tres de vuit ample als pisos inferiors. En el segon torn van optar pel set de vuit, que van haver de desmuntar amb l'entrada del pis de dosos a causa de problemes de quadratura en l'estructura del tres. Amb els dosos encara a l'esquena de quints, els terços del quatre van salvar una forta sotragada. En ronda de repetició hi van tornar, però hi van fer una volta de 180 graus. La plaça de Santa Maria té un considerable desnivell i van preferir que la rengla mirés amunt. Aquest cop, sí, van descarregar-lo, fent fàcil una estructura que podríem veure pujar un pis durant aquesta temporada. Van acabar la seva actuació amb un quatre de vuit de bella execució. El vano de cinc va finalitzar l'actuació.

Per als Marrecs de Salt, la de diumenge era una de les diades més importants de l'any fora de casa. Després de la caiguda del dos de vuit amb folre en la trobada de colles gironines celebrada a Quart el 22 de maig, van preferir no arriscar. Tot i així, no van renunciar a fer una gran actuació i van apostar per la clàssica de castells de vuit. Van començar amb un tres de vuit treballat a la pujada i van saber aturar magistralment una forta sotragada amb els dosos a l'esquena de quints. El quatre de vuit, el carro gros, es va alçar molt tancat de mides, fet que va fer treballar els pisos superiors. Malgrat la mida deficient, els Marrecs no van perdre la postura en cap moment i el van saber dur a bon port. L'últim castell de l'actuació va ser una preciós dos de set que va deixar clar que l'ensurt de 15 dies enrere va ser totalment puntual i que, ben segur, aviat tornaran a atacar el dos de vuit amb folre. La seva diada va acabar amb dos pilars de cinc executats de manera simultània.

Capgrossos de Mataró: P4 cam, 5d8, 3d9f, 4d9f, id P6, 2 P5, 10 P4
Castellers de Sants: P4 cam, 3d8, id 7d8, 7d8, 4d8, V5
Marrecs de Salt: P4 cam, 3d8, 4d8, 2d7, 2 P5

Més continguts de