Els Castellers de Barcelona pugen al tren dels nou pisos

Aquest cap de setmana han estrenat el tres de nou amb folre més matiner de la seva història i els primers cinc de vuit i dos folrat de la temporada

Els Castellers de Barcelona arrodoneixen un gran cap de setmana a la plaça Major de Nou Barris. La formació de la camisa vermella ha completat el tres de nou amb folre més matiner de la seva història i ha segellat la fita acompanyant-lo dels, també inèdits fins avui, cinc de vuit i dos folrat.

La colla degana de la ciutat comtal ha optat per obrir plaça amb el castell de més entitat, el tres de nou amb folre, que han completat amb la confiança que aporten les bones proves fetes a assaig. Els barcelonins han estat els segons en completar aquest any una construcció de nou pisos, i pocs minuts més tard, a la capital de l'Alt Penedès ha arribat la rèplica dels Castellers de Vilafranca que completaven així la tripleta de formacions que han assolit ja aquest nivell. El d'avui, a més, ha estat el primer tres de nou amb folre que es descarrega a la Plaça Major, que havia vist el 2002 com els Minyons el coronaven però feien llenya abans de descarregar.

Lluny de conformar-se amb la feina feta, els barcelonins han seguit prement l'accelerador. Han atacat el primer cinc de vuit de la temporada, que han hagut de treballar per portar-lo a bon port. Abans d'acabar l'actuació ha arribat la tercera estrena de la jornada, el dos de vuit folrat més matiner de la colla, que ha estat el castell que més esforç els ha demanat i que han aconseguit descarregar després d'un intent desmuntat.

La colla convidada a la festa major de Nou Barris ha estat la dels Castellers de Sabadell, que ha optat per lligar una diada força assequible. Els Saballuts han iniciat la seva actuació descarregant el sisè quatre de vuit de l'any però han abaixat el llistó per acabar completant la seva tripleta amb el cinc de set i el quatre amb agulla.

Castellers de Barcelona: P4, 3d9f, 5d8, id 2d8f, 2d8f, P5, P5
Castellers de Sabadell: P4, P4, 4d8, 5d7, 4d7a, P5, P5