Poble Sec completa la primera clàssica de vuit de la seva història

Els Castellers del Poble Sec completen el primer tres de vuit i la primera clàssica de la seva història mentre els de la Sagrada Família se'n queden a tres passes

Ahir a Poble Sec es va viure una jornada històrica per a la colla amfitriona del barri barceloní. Els Castellers del Poble Sec, que ja havien signat una temporada històrica, volien culminar la temporada atacant per primera vegada el tres de vuit.

Els poblesequins van iniciar la seva actuació amb el quatre de vuit. L'estructura va pujar tranquil·la i amb bones mides, coronant-se i descarregant-se sense cap mena de problema, i demostrant el gran domini que els Castellers de Poble Sec han assolit sobre el carro gros, que enguany ja han completat en cinc ocasions.

En segona ronda, els Bandarres van tirar pel dret i van preparar-se per intentar el primer tres de vuit de la seva història. Davant del silenci i l'expectació de tota la plaça, el pis de quarts va tirar amunt i, darrere d'aquests, la resta del castell. Tot i el tremolor amb la pujada de la canalla petita, l'enxaneta va poder fer les tres passes, moment en què el castell va assentar-se i es va fer palès que els del Poble Sec el descarregarien. La ressolució dels poblesequins va convertir-se en crits i càntincs d'eufòria que van omplir el carrer Blai a la baixada de terços.

Finalment, amb els deures fets, els Bandarres van descarregar el dos de set a tercera ronda per novena vegada aquesta temporada. Amb aquest castell sobre el que els poblesequins han tingut enguany una efectivitat del cent per cent, els Castellers del Poble Sec van aconseguir completar la primera clàssica de vuit de la seva història, tancant una temporada històrica amb els seus millors castells: el quatre de vuit, el tres de vuit i la torre de set.   

L'altra colla que arribava a Poble Sec amb el repte d'intentar la seva primera clàssica de vuit eren els Castellers de la Sagrada Família. Els 'safencs' havien descarregat tot just fa unes setmanes el primer quatre de vuit del seu historial, però els bons resultats a assaig de les proves del tres de vuit i el fet que es plantaven a l'última diada de la temporada va empènyer la colla a proposar-se intentar la clàssica. 

Els de la Sagrada Família van començar la diada optant per assegurar el castell que més dominaven de l'actuació, el dos de set. Després de descarregar-lo sense cap problema, els de la camisa verda van atacar el carro gros per segona vegada aquesta temporada. Tot i no estar del tot ben quadrat i haver de treballar l'estructura, la colla va descarregar sense més complicacions el segon quatre de vuit de la seva història. 

Assolits els dos principals objectius de la colla per a la seva darrera diada, els Castellers de la Sagrada Família van voler-se fer "el regal", segons paraules de la cap de colla Bea Jiménez, d'intentar per primera vegada el tres de vuit. Així, els de la camisa verda van tirar endavant un primer intent, però a causa de problemes a la pinya i als pisos superiors l'estructura va acabar-se desmuntat. Malgrat la llargada de la diada i el cansament, la colla no s'ho va pensar i va tornar a intentar el tres de vuit. Aquesta vegada, tot i algun tremolor durant la carregada, els pisos van anar pujant amb decisió, però els dubtes de la canalla més petita van fer que, a falta tan sols de les tres passes decisives de l'enxaneta, aquesta tirés enrere. 

Els de la Sagrada Família van perdre així ronda i van passar directament als pilars finals. Però la colla va sortir de plaça amb el convenciment que la feina està feta i només caldrà acabar-la d'enllestir la temporada vinent. 

Finalment, els Castellers d'Esparreguera van completar sense problemes la clàssica de set, és a dir, el quatre de set, el tres de set i el dos de sis, de manera que l'objectiu de descarregar el dos de set haurà d'esperar també a la propera temporada; i els Al·lots de Llevant van descarregar el tres de set, el dos de sis i el quatre de sis amb agulla. 

Castellers del Poble Sec: 3p4, 4d8, 3d8, 2d7, 2p5.
Castellers de la Sagrada Família: 2p4, 2d7, 4d8, id 3d8, id 3d8, v5.
Al·lots de Llevant: 2p4, 3d7, 2d6, 4d6a, p5.
Castellers d'Esparreguera: 2p4, 4d7, 3d7, 2d6, 2p4.