Els Castellers de Sant Cugat traslladen la seva diada a la presó de Lledoners

És on hi ha empresonat Raül Romeva, membre dels Gausacs

La sentència del Procés ha convulsat la societat i, en conseqüència, nombroses entitats del país s'han mostrat favorables a la llibertat dels presos. El món casteller, per tant, també ha vist modificada la seva activitat i s'han produït modificacions i anul·lacions d'assajos i actuacions. El cas més pròxim amb els castells, però, es viu als Castellers de Sant Cugat, ja que tenen un dels seus membres, Raül Romeva, empresonat a Lledoners. En suport al seu casteller, els Gausacs han traslladat la seva diada d'aquest cap de setmana a la presó de Lledoners.

És per això que l'actuació que reunirà els Gausacs amb els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sabadell se celebrarà diumenge a les 16.45 h de la tarda al centre penitenciari. L'actuació, a més, estava prevista per al 26 d'octubre però s'ha acabat modificant de dia per no coincidir amb la manifestació unitària. 

L’actuació castellera, alhora, estarà envoltada en un acte reivindicatiu. A les 16:30 h es llegirà un manifest i quinze minuts després s’iniciaran els castells. Un cop acabada l’actuació, també està prevista la participació de diverses entitats de Sant Cugat. Així mateix, també es crida a la participació de la gent i s'ha habilitat un telèfon (625 56 33 31) per tal de poder desplaçar-se amb autocar.

Aquesta, però, no serà la primera aparició dels Castellers de Sant Cugat al centre penitenciari de Lledoners. Al setembre de l'any passat ja van fer un taller de castells amb més de 150 interns i el mateix Raül Romeva.

Més continguts de