Els Castellers de Sants completen el pilar emmanillat

La formació barcelonina descarrega l'espadat de 8 pisos en la millor diada castellera de la seva història

La diada del 24è aniversari dels Castellers de Sants ha vibrat com mai gràcies al primer pilar de 8 amb folre i manilles descarregat per la colla local. L'actuació ha sumat un total de cinc estructures de gamma extra i cinc construccions bàsiques de 9. Els Minyons de Terrassa han completat també el primer pilar emmanillat de l'any i els Capgrossos de Mataró han segellat la tripleta màgica.

Després de descarregar dos cops aquesta temporada el 2 de 9 amb folre i manilles, els Castellers de Sants tornaven a afrontar el repte aquest cap de setmana amb una maduresa majúscula. Els Borinots han pres les mides al gamma extra, i amb un 70% d'efectivitat saben que quan hi són tots el gran objectiu està al seu abast. La colla amfitriona ha completat la tercera tripleta de castells de 9 pisos de l'any i ha deixat tota l'expectació per a la ronda de pilars. Els de Sants van coronar el pilar de 8 amb folre i manilles a Terrassa el 2014, en el seu primer intent a plaça. Després que al juliol l'espadat quedés en intent, avui ha esdevingut el principal protagonista. Diuen que la tercera és la bona, i així ha estat.

Amb les maletes ja preparades, els Minyons de Terrassa han alçat els últims castells de gamma extra en terres catalanes abans d'emprendre el vol que els durà els pròximes dies a Singapur com a ambaixadors de la cultura catalana. Els egarencs han repetit dues de les seves millors estructures de l'any, el 5 de 9 amb folre i el 2 emmanillat. Han arrodonit les seves rondes de castells amb un 4 de 9 amb folre que podrien alçar un pis en les últimes cites de l'any. Després d'haver-hi de renunciar a la diada de la Mercè, els Minyons han recuperat també el pilar de 8 amb folre i manilles, que no descarregaven des del mes de novembre de la temporada passada. Un canvi en l'alineació i una llarga aturada en l'actuació de la festa major barcelonina han fet que enguany l'espadat arribés tres mesos més tard que el 2015.

Els Capgrossos de Mataró segueixen sumant castells de 9 pisos en un esplèndid segon tram de temporada. De les 18 construccions d'aquest nivell descarregades aquest any, n'hi ha 12 –una tercera part– que les han assolit en els últims dos mesos, després de reprendre l'activitat el 27 d'agost a Palau-solità i Plegamans. L'únic castell de gamma extra de l'any va arribar el 2 d'octubre al Concurs de Castells. Avui, a la plaça Bonet i Muixí, els maresmencs han optat per la tripleta màgica, 3 i 4 de 9 amb folre més 5 de 8, la quarta de la temporada. Han posat la cirereta a l'actuació descarregant el pilar de 6.

Castellers de Sants: 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P8fm
Minyons de Terrassa: 2d9fm, 5d9f, 4d9f, P8fm
Capgrossos de Mataró: 5d8, 3d9f, 4d9f, P6