Els Castellers de Sants organitzen una jornada tècnica i de prevenció castellera

L'1 de juny tindrà lloc a Cal Borinot la II Jornada Borinota Tècnica i de Prevenció

Des de fa 25 anys, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitza les jornades de prevenció de lesions al món casteller, que han estat una cita de referència per a l’avenç en seguretat. De totes maneres, altres colles estan organitzant les seves pròpies jornades per tal de fer-les més pròximes als seus castellers, com és el cas dels Castellers de Sants aquest cap de setmana. La jornada comptarà amb ponents convidats d'altres colles i del món sanitari, i alhora està oberta a la participació d’altres colles.

La jornada s'iniciarà amb una xerrada en la qual es qüestionarà si els Castellers de Sants són una colla segura i en què s'idearan noves estratègies per augmentar la seguretat dels castells. En aquesta xerrada inicial hi participarà Nacho Alcoceba, per part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

A continuació es durà a terme un taller interactiu per determinar quants cordons necessita cada castell. De manera simultània, Roberto Lucea, de la Creu Roja de Tarragona, explicarà com reconèixer els lesionats i com immobilitzar-los. Abans de dinar encara hi haurà temps per un taller pràctic en el qual es donaran indicacions sobre com fer baixar un casteller inconscient d'una soca. En aquest taller també hi participarà Sílvia Simó, responsable de l'àrea de salut i prevenció dels Castellers de Sants i membre de l'equip mèdic de la Coordinadora.

Finalment, a la tarda, Pere Camprovín, ex cap de colla dels borinots, debatrà sobre la conveniència de valorar els castells carregats. Els borinots han obert un formulari per tal que tothom qui ho desitgi s'hi pugui apuntar.