La Colla Vella protagonitza el primer 5 de 8 de l'any

La Fira del Vi de Falset ha gaudit amb el castell dels vallencs, que han actuat acompanyats dels Brivalls de Cornudella

Martorell ha vibrat aquest diumenge amb la tripleta de castells de 8 dels Castellers de Vilafranca, els Castellers de la Vila de Gràcia han completat el vuitè 4 de 8 de la seva història i els Castellers de París han superat els seus millors registres dos cops seguits el cap de setmana del seu bateig però, sense fer gaire soroll, la millor actuació de la setmana se l'ha apuntat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha segellat el primer 5 de 8 de la temporada castellera a Falset.

Els vallencs han aprofitat l'actuació de la Fira del Vi per rodar diverses estructures, han completat el 4 de 8 en el primer torn i el 3 de 8 en tercera ronda. La construcció més important de la jornada ha estat el 5 de 8, que ha arribat en la que seria la ronda central de la diada. Acabades les tres rondes convencionals, la diada s'ha allargat amb dos torns extres en els quals la Colla Vella ha descarregat el 4 de 7 amb el pilar i el 2 de 7.

Els de la camisa rosada han estat acompanyats dels Brivalls de Cornudella, que han completat el 3 de 6, després de desmuntar-ne un primer intent, i el 4 de 6.

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4d8, 5d8, 3d8, 4d7a, 2d7, 2 P5, 3 P4
Brivalls de Cornudella: id 3d6, 3d6, 4d6, 2 P4