Colles amb el marcador en blanc

Arribats a l'equador de la temporada encara n'hi ha que no han descarregat cap castell de sis pisos

La temporada accelera ràpidament, els castells de nou pisos comencen a ser habituals arreu i l'arribada del primer gamma extra de l'any escalfa el mes de juny. Amb diferències evidents al calendari, hi ha formacions que ja fa quatre mesos que treballen i les agendes comencen a treure fum. Sorprèn, amb aquest panorama, trobar formacions que hagin actuat poc en públic però encara és més preocupant veure que n'hi ha que no han aconseguit descarregar cap estructura de sis pisos.

Deixant les colles internacionals a una banda, tot i que algunes ja compten amb prou bons registres, segons la Base de Dades de la Coordinadora i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona hi ha dues colles que encara no han completat cap castell, els Laietans de Gramenet i els Castellers de Tortosa. Els primers han desmuntat en dues ocasions el dos de sis, el tres de sis i el tres amb agulla, mentre que als de les Terres de l'Ebre encara no els consta cap actuació en el seu registre particular.

Un cop més, aparcant les colles estrangeres, hi ha dues formacions que només han descarregat una estructura enguany. Segons el Baròmetre Casteller, els Castellers de Santa Coloma han comptabilitzat un quatre de sis en la diada del seu trenta-tresè aniversari, mentre que els Xiquets d'Alcover només han descarregat el tres de sis: va ser el dia vint-i-sis de maig a l'Aldea, acompanyats dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Finalment, si excloem els Castellers de Sarrià, encara amb camisa blanca, i els Pallagos de Conflent, a la Catalunya Nord, queda una cinquena colla que no podria completar una actuació sencera. Els Castellers de Rubí han completat enguany dos cops el tres de sis, més un de carregat, i un cop el quatre. Han arrodonit les seves actuacions amb el pilar de quatre i el pilar de quatre aixecat per sota.

La meitat d'aquestes colles pertanyen a l'últim gran boom casteller i per ser considerades agrupacions de ple dret per part de la Coordinadora de Colles Castelleres van haver de superar el període de formació amb informes valorats per les seves colles padrines. Tot i haver reculat, doncs, mantenen la condició dins de la federació d'agrupacions castelleres que recentment ha mostrat certa preocupació per aquesta situació.

Més continguts de