Comença el compte enrere per Les Santes

Els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca preparen assajos especials per encarar la diada de diumenge a Mataró

El proper diumenge 26 de juliol a les dotze a la Plaça de Santa Anna de Mataró es durà a terme una de les grans cites de l'estiu casteller, la diada de Les Santes, i les colles que hi participen han organitzat assajos especials per encarar amb el millor nivell la cita castellera.

La diada aplegarà els Capgrossos de Mataró, que volen recuperar els castells de nou i en són els amfitrions, i els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca que mesuraran les seves forces actuant junts per primera vegada aquesta temporada.

Així doncs, per assolir els seus objectius totes tres colles han omplert la setmana d’assajos especials.

Els Capgrossos assajaran dimarts i divendres com els és habitual, escurçant l'assaig de divendres en motiu de les festes de la ciutat, i faran un assaig especial dijous, el més important per a ells, a dos quarts de nou a la mateixa Plaça de Santa Anna, què anirà seguit dels concerts d’ “Un Gos Robant i “The Fool Monkeys”. Aquests assajos, i especialment l’assaig de dijous, “determinaran el programa casteller que els blaus portaran a plaça per la seva Festa Major”.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, amb el ‘hastag’ #APerLesSantes com a lema, han animat els seus castellers i seguidors a acudir als dos assajos especials de dijous i divendres a dos quarts de deu, i omplir el pati del seu local, per “emmanillar Mataró”. Ambdós assajos aniran seguits de pica-pica i beguda per a tothom que hi vagi a ajudar. 

Finalment, els Castellers de Vilafranca dedicaran el primer dels seus quatre assajos especials de l'estiu a preparar l'actuació de Mataró. Els Verds realitzaran durant les properes setmanes quatre assajos cada divendres a partir de dos quarts de deu de la nit al seu local, Cal Figarot, excepte l’últim assaig del dia 27 d'agost que el faran a la Plaça de la Vila de Vilafranca.

En el cas d'aquest divendres “l'assaig estarà destinat a començar a provar els grans peus de castells emmanillats i altres estructures, com els castells amb agulla”. Després dels assajos convidaran a sopar a tots els castellers, aficionats i amics que hagin anat a ajudar-los.

L'actuació de Les Santes anirà precedida d'un cercavila a les onze del matí des del local dels Capgrossos fins la Plaça de Santa Anna.

Més continguts de