La Coordinadora presenta l'espot de la comissió d'equitat

La comissió està formada per una vintena de colles i es divideix en gènere, racisme i homofòbia

Des del mes de maig la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha anat treballant per crear una comissió d'equitat. Aquesta setmana ja s'ha presentat l'espot en el qual, recreant un assaig de castells, es remarca que #SomExemple. La comissió està formada per una vintena de colles i es divideix en gènere, racisme i homofòbia. La presidenta de la Coordinadora, Inés Solé, remarca: "Volem anar un pas al davant de qualsevol situació que pugui passar a les colles".

La nova comissió s'ha marcat un full de ruta a dos nivells. Solé detalla que d'una banda es vol donar suport a totes les comissions que han sorgit en diferents colles i, de l'altra, tenir una base teòrica amb protocols i models. Un d'aquests és el protocol contra agressions sexistes, en el qual ja fa temps que s'hi està treballant. En aquest moment, per tant, es troben en una fase de compartir idees dels protocols que ja van crear en el seu moment els Castellers del Poble Sec i Jove de Barcelona, alhora que es vol tractar tot el vessant jurídic que comporta.

Un cop presentat l'espot, s'espera que la comissió faci la seva presentació pública en el marc del vuit de març. En aquestes dates estan previstes unes jornades d'equitat organitzades per la Coordinadora, de la mateixa manera que ja es fa amb les jornades de prevenció de lesions i la de bones pràctiques.